Výklady na květen

04.05.2017 10:24

Mystical tarot je první letošní novinka italského nakladatelství Lo Scarabeo. Na kartách najdete klasické rider waitovské symboly oblečené do renesančního hávu, s mírně křesťanským, ale srozumitelným nádechem. Kartičky jsou zajímavé, lákavé na pohled a čitelné při výkladu, působí zlatě a honosně a krásně se z nich čte. Tradiční ztvárnění doplňují zajímavé detaily, o kterých můžete při výkladu přemýšlet.

KARTA NA KVĚTEN

Rytíř mečů

Květen nebude odpočinkový měsíc. Pokud máme nějaká přání nebo cíle, budeme o ně muset sakra zabojovat. Konkurence bude silná a zjeví se znenadání. Budeme muset bleskově zareagovat a okamžitě řešit nastalé změny. Směle do toho, nebát se a kupředu!

 

BERANI – 2 pohárů  

Nezadaní berani by se v květnu mohli těšit na dobré zprávy. Možná potkáte někoho, s kým vám bude chvíli dobře, možná se z toho vyklube láska na celý život. V každém případě otevřete své srdce, láska je už blízko. Pro zadané berany to platí také, buďte nápomocní a laskaví a užívejte si to, co máte plnými hrstmi.

BÝCI – 4 mečů

Býci mohou v květnu trochu odpočívat. Není třeba se štvát a honit, můžete v klidu sedět a sbírat síly. Zřejmě je budete potřebovat na plnění dalších úkolů, které na vás teprve čekají, ale nemusíte nic uspěchat. Všechno má svůj čas.

BLÍŽENCI – XXI. Svět   

Na blížence čekají v květnu velké šance. Vše, co máte rozdělané a naplánované může dobře dopadnout, pokud si s tím ještě dáte trochu práce a nevzdáte to těsně před dokončením. To, co se vám pak otevře, bude pravý poklad.

RACI – Královna pohárů

Zvláště račice by si měly v květnu dát pozor na svá srdíčka. Budete zřejmě citlivější a hodnější než obvykle, a první jen trochu vypočítavý had, který půjde okolo, by toho mohl zneužít. I muži-raci myslete radši hlavou, dejte na logiku a selský rozum a nenechte se oblbnout.

LVI – Král holí    

Slabší povahy, které mají okolo sebe nějakého lva, ať se raději stáhnou a přečkají tento měsíc někde v jeskyni v hlubokém lese. Se lvy to v květnu nebude vůbec jednoduché, a to je slabé slovo. Budou mít sílu a energii, se kterou dokážou vše, čeho si zamanou a pár mrtvol po cestě je rozhodně neodradí. Takže jim jděte z cesty, protože byste mohli přijít k úrazu.

PANNY – VII. Vůz  

Také Panny by v květnu neměly sedět doma na zadku, ale vyrazit do světa a urvat si něco pro sebe. Květen bude pro panny ideální měsíc na nové příležitosti, akce a cíle. Bude to stát velké úsilí, ale bude slušně zaplaceno. Vše si sice budete muset vybojovat sami, ale úspěch je zaručen.  

VÁHY – 10 pohárů  

Pro váhy bude květen šťastný měsíc, plný lásky a porozumění. Rodina bude pro vás hlavním tématem a pro rodinu budete schopni udělat cokoliv. Vše se vám ale od nich vrátí radostí a porozuměním, možná i pochvalou. Naplánujte si oslavy a smiřujte konflikty, květen si užijete.

ŠTÍŘI – Prázdná karta

Štíři se bohužel o tom, co je čeká v květnu, moc nedozví. Když vyjde prázdná karta, je to známka toho, že to, co přijde, bude důležité, ale nedá se zatím poznat, co to bude. Proto se dobře dívejte, rozhlížejte, nic nepodceňte a připravte se raději na všechno, pak nebudete zaskočeni.

STŘELCI – Král mečů

O střelcích je známo, že mají ostrý jazýček a jejich citlivější známí s nimi mohou leckdy trpět. V květnu to bude platit dvojnásob. Střelci budou vyloženě ve formě, budou umět všechno vysvětlit a vyřešit, naplánovat a zvládnout. Můžou se pustit do složitějších situací, protože z nich s přehledem vybruslí. Citová zranění, které z toho vyplynou, si vy ostatní neberte k srdci, protože střelci o nich stejně nic neví.

KOZOROZI – 8 pentaklů

Práce a zase jen práce. V květnu se vám nepodaří nic obejít nebo okecat, nic se nestane samo, všechno si budete muset vydřít a vymakat. Čím dříve se do nepopulárních úkolů vrhnete, tím dříve s tím budete hotovi. Tak nečekat, a pracovat. Šup, šup.

VODNÁŘI – VIII. Spravedlnost  

Vodnáři si v květnu přijdou na své. Pokud jste dobře pracovali, snažili se a nic nepodcenili, čekejte odměnu. Pokud vám něco uteklo, nebo jste to cíleně zametli pod koberec, nějaký dobrák to určitě vytáhne a začne se ptát. Zodpovědně a upřímně se k tomu postavte, vše poctivě dořešte, dokončete a nemůže se vám nic stát.

RYBY – Blázen

Stejně jako v dubnu na ryby čeká Blázen i květnu. Slušná série! Takže s chutí a radostí se vrhněte do všeho, co na vás čeká, a užívejte si, co se vám namane. Žádné povinnosti, závazky ani zodpovědnost. Všechno pusťte a vrhněte se do života s vervou a nadšením. Můžete jen získat.