Výklad ze Zbirohu

25.08.2013 16:57

10.04.2013 23:40

Zmrzlého březnového dne jsme se vypravili na krásný zámek Zbiroh a objevili jeho tajemná zákoutí.

ZÁMEK ZBIROH

Z nejasných obrysů svého vzniku se románsko-gotický hrad Zbiroh vynořuje na sklonku 12. století jako nejstarší české šlechtické sídlo u nás. Původní hradní části dodnes dominuje nejstarší samostatně stojící hlásná věž na našem území, ukrývá se zde vůbec nejhlubší studna v Evropě a jako perla ji zdobí jedna z nejstarších hradních kaplí u nás. Svou dnešní podobu rozlehlého renesančního zámeckého sídla Zbiroh získává v samotném závěru 16. století, v držení císaře Rudolfa II. Habsburského. Zámek, i jeho malebné okolí, si již v minulosti oblíbila řada významných osobností. Jednou z těch nejvýraznějších je bezesporu Alfons Mucha, který na zámku téměř 20 let žil a vytvořil zde kompletní Slovanskou epopej.

http://www.zbiroh.com/cz/

Medieval tarot by LS, 28.3.2013

Minulost: Eso pentaklů, Král pohárů, Eso mečů

Přítomnost: 3 holí

Budoucnost: Eso pohárů

Rada: Císař

Varování: Věž

Energie místa: Viselec a Spravedlnost

Hrad byl založen jako velmi důležité místo, možná jako místo, kam by se dalo ukrýt něco velmi cenného, důležitého a zásadního pro další vývoj nejen naší země. Právě teď hrad ožívá a vítá znovu velké množství návštěvníků, díky kterým dál roste a i do budoucna bude mít, co nabídnout. Pokud sem byla dříve uložena velká cennost, je možné, že do budoucna tak trochu vystrčí růžky. Naším úkolem však není po ní pátrat a snažit se něco objevit. Měli bychom se vyhnout tomu, že budeme zámek obracet naruby a zuřivě pátrat po tom, co je tu ukryto. To pravé přijde samo, až nastane ten pravý čas a odhalí nám skutečný poklad, který tu na nás ještě čeká. Zámek Zbiroh je skutečným klenotem, ale jeho pravá hodnota ještě na povrch nevyplula. Nehledejme ji ale násilím, ukáže se sama.

ZÁMEK ZBIROH – JE ZDE UKRYTÝ POKLAD?

Protože Zbiroh svého času obývala nacistická armáda, a protože stále ukrývá neprozkoumané chodby, je možné, že zde zanechali materiální nebo jiné poklady. Je to možné? Co na to říkají karty?

Medieval tarot by LS, 28.3.2013

Král mečů, Luna, 8 pohárů

Za té správné noci,

S obětí pravou,

V hlídačově moci,

Za tvou oběť drahou,

Když naplníš dávné snění,

Bude dát ti rozhřešení.