Výklad z Pecihrádku

25.08.2013 16:34

26.12.2011 16:46

PECIHRÁDEK

Dřevěná věžová tvrz z konce 13.století, z níž se dochovalo výrazné kruhové tvrziště s příkopem. Tvrz zanikla po požáru ve 14.století, dvůr pokračoval ještě dvě století. Podle nálezů bylo místo osídlené už v době kamenné, kde měla chámská kultura výšinné sídliště. K místu se váže pověst o dvou sestrách, které měly každá jeden zámek, které byly spolu spojené koženým mostem a slíbily se, že se nikdy nevdají. Jedna z nich to však porušila a druhá kožený most přeřízla.

Pecihrádek najdete v Plzni, naproti kostelu sv. Jiří, mezi Doubravku a Bílou horou. Není sice značený, ale dá se dobře najít.

Výklad, 26.12.2011, Modern Medieaval tarot

Minulost: Milenci, Měsíc, Král mečů, 4 mečů

Přítomnost: Páže pentaklů

Budoucnost: 5 pentaklů

Rada: Rytíř mečů

Varování: Velekněžka

Energie místa: Síla a 10 holí

Místo, někdejší tvrz, bylo asi krásné a oblíbené. Je možné, že do svého požáru, kvetlo nejen majetkově, ale především láskou. Místo samo bylo harmonické, krásné a děly se tam půvabné věci. Pak však, jako by se něco obrátilo. Skoro to vypadá, že se tvrz zahalila do mlhy, možná jí i někdo proklel. A pak se asi začaly dít věci. Místo ovládly úplně jiné chladné a tvrdé síly, které ho zastavily a oslabily. Ke své původní krásné síle, už se nevrátilo a asi ani nevrátí. Momentálně je v blízkosti několik nových domů a původní tvrz se tak začleňuje do městského způsobu života. Což bude asi pokračovat i v budoucnu, kdy bude chátrat a strádat. Pokud bychom chtěli Pecihrádek oživit, mělo by to být velmi intenzivně a prudce. Spíše jej zviditelnit, k původní duchovní hodnotě, už se však nedostaneme. A je to asi dobře. Místo je sice velmi silné a nabité, ale síly je zde moc na to, aby se dala ovládnout a pojmout. Je třeba nechat ji bouřit a projevovat se podle toho, jak ona sama bude chtít. Svázat jí nelze a neměli bychom se o to ani pokoušet.