Výklad z "Oppida"

25.08.2013 16:19

02.08.2011 13:59

 „OPPIDUM“ U ZÁHOŘÍ

Přímo nad naší chalupou ve vsi Záhoří blízko Zelené hory a Nepomuku se tyčí velký kopec. Myslím, že ani nemá jméno, ale kamarád archeolog mu začal říkat Oppidum, protože cestou nahoru leží mnoho velkých balvanů a skalních útvarů a vypadá to tam jako na keltském hradišti. Možná je to celé nesmysl, ale tento kopec je mou srdeční záležitostí a možná skrývá i něco víc, než jen hlínu. Udělala jsem na něm v červenci 2011 výklad a sami si tak udělejte obrázek o jeho „obyčejnosti“.

Použitá sada: Sacred Circle tarot

Výklad:

Minulost: Páže pohárů  

Přítomnost: 4.Císař

Budoucnost: Eso pohárů

Rada: 7 holí  

Varování: 9 holí  

Energie místa: 19.Slunce + Rytíř holí

V minulosti bylo toto místo určené na meditaci a souznění s přírodou. Dávalo odpovědi na otázky, které člověka niterně trápí a kterými se zabývá ve svém srdci. Bylo to místo osamění, ale příjemného, a plodného. V současné době zde vládne pán, je to přírodní pán lesa, který dohlíží na rozbujelou přírodu, hlídá stromy a zvířata a nepouští sem nikoho, kdo by mohl jeho království ublížit. (Vyšplhat nahoru v létě, kde je všechno rozrostlé a jdete přes kopřivy, ostružiny a popadané stromy nebo v zimě, kde klouže každý kámen je skutečně stejně riskantní.) Do budoucna místo slibuje zdroj krásné a čisté energie, která se však dostane pouze tomu, komu to Pán lesa dovolí.

Proto by zde zatím bylo vhodné udržovat si odstup, nesnažit se nabrat si zde energii přímo, ale respektovat zdejší přírodu a nepokoušet Pána lesa, který zde dohlíží. V žádném případě pak toto místo nelze nijak ovládnout nebo změnit, něco tu postavit a rozdělit původní síly.

Místo samo není negativní, jen je dobře střeženo. Možná také proto, že zdroj čisté síly je blízko, a tento zdroj je třeba hlídat a střežit. Proto zde dávejte pozor, kam šlapete a co děláte, možná jste blíž, než si myslíte. Opět se zde jedná spíše o mužské síly a místo solární energie.