Výklad z Krkavce

25.08.2013 16:26

Výklad z Krkavce

07.10.2011 11:39

Krkavec je vrch v Plzni, na němž dnes stojí radiovysílač a stará rozhledna. Stavba byla otevřena 19. května 1901. V roce 1925 byla přistavěna ještě turistická chata. Ještě předtím to bylo však pravděpodobně obětní pohanské místo, na které chodili naši předci radit se před cestou. Podle letů krkavců, kteří se tam slétali, poznali, zda mají na cestu vyjet nebo ne. Když přilétli a kroužili nad obětištěm, byla odpověď nepříznivá. Když však odlétli a vrátili se až po vykonání oběti, mohli lidé doufat ve šťastný výsledek. Co říkají o Krkavci karty?

Výklad, Siddhe tarot, 3.10. 2011

Minulost: 7 mečů

Přítomnost: Eso pentaklů

Budoucnost: 9 pohárů

Rada: Královna mečů

Varování: 14.Mírnost

Energie místa: Páže holí a Blázen

V minulosti bylo na tomto místě mnoho duchů a jiných stvoření, za kterými se lidé chodili radit a ptát. Porada to nebyla mnohdy asi právě milá a příjemná, ale odpovědi asi dala. I nyní je možné místo využít, prakticky k čemukoliv. Je nabité energií a je připraveno dávat. Nosí v sobě hodně pokladů, možná i těch hmotných, ale spíše duchovních, které je možné dobře využít i pro praktický život. I do budoucna místo slibuje radost a souznění s bytostmi, které zde přebývají. Proto je asi nutné vážit si jich a brát je vážně a přicházet sem s nějakým účelem a soustředěně. Místo jako by vyzývalo k jasnému cíli a plánu, se kterým na místo přijít. Vycházky jen tak nám odpověď na podstatné otázky nedají. Místní duchové by se asi rozdali, ale vyžadují nasazení, zaujetí a koncentraci. Jako by opět čekali na oběti, které jim sem pohané nosili. Není asi třeba zabíjet ovce, ale vydat ze sebe něco podstatného, něco, na čem nám záleží je asi podmínkou pro komunikaci s nimi. Už jen zdolat velký a příkrý kopec je vysilující a asi to není náhoda.

Místo je velmi nabité a živé. Dává možnost bohatého čerpání energie, ale jen tomu, kdo je čistý a opravdový a ví, proč to dělá. Náhody zde neplatí, všechno by mělo mít svůj pravý smysl. Brát si může jen ten, kdo zachová rovnováhu a něco také dá.