Výklad pro ČR na rok 2012

16.01.2012 10:26

Výklad na letošní rok pro celou Českou republiku po jednotlivých měsících.

5.1.2012, Pictorial Key tarot

LEDEN

Královna pohárů

2 pohárů a Eso pohárů

Tento měsíc bude vývoj u nás trochu pozvolný a tichý. Hlavně půjde o vztahy, lásku a její projevování. Možná bude ještě působit odkaz Václava Havla, možná budou lidé k sobě milejší a věci, které se budou dít, budou příjemnější a laskavější. V lednu by mohla kvést charita, zviditelňovat se projekty na podporu slabých a začínat a vzkvétat nové i staré vztahy. Možná se bude rodit více dětí, všechno bude takové milejší. Asi se dočkáme už i té Ladovské zimy, která je krásná a bílá a ukazuje svět přeci jen trochu hezčí. Národ by mohla zaplavit zpráva o těhotenstvích, porodech a nových vztazích, které by nikdo nečekal.

Láska je láska!  

Možné události: nové vztahy a svatby, hodně dětí a těhotenství, volná atmosféra, vliv lásky na události, nové propojení a spojení, noví krásní lidé mající velký vliv

ÚNOR

Síla

10 holí a Císařovna

Únor už bude trochu jiná káva. Pozvolný začátek roku se změní v tak trochu boj o přežití. Atmosféra bude napjatá a těžkopádná. Mnoho lidí a skupin bude mít potřebu se ukázat a dát najevo svůj názor a postoj a to možná i skrze svou sílu. Proto pozor na různé demonstrace a manifesty, které by se mohly zvrtnout v něco nepříjemného. Situace bude obtížná, možná nám bude docházet, že jsme si ukrojili velký krajíc a budeme přemýšlet, jak ho uchopit. Uklidnit tuto rozbouřenou atmosféru může dobrota a tolerance, poslouchejme starší a moudré, kteří ví, o čem mluví. Větší prostor by tento měsíc mohly dostat ženy, které by přispěly k uklidnění místy až násilné atmosféry. Proto je poslouchejme a přemýšlejme o tom, co říkají.

Dvakrát měř, jednou řež!

Možné události: násilí, střety, demonstrace, hrubost, hledání řešení, vliv žen

BŘEZEN

Ďábel

Slunce a 4 pohárů

Tento měsíc bude ve znamení lehkomyslnosti a lhostejnosti. Možná budeme vystaveni vlivům zvenčí, ze zahraničí, které nebudou vypadat zpočátku špatně a vlastní apatií a lehkovážností snadno přehlédneme, co se nám vlastně nabízí. A že to není právě med nám dojde, až když bude pozdě. Možná pod tlakem nebo vidinou zlepšení kývneme na možnost, která se později ukáže jako záludná a nedomyšlená. Půjdeme z bláta do louže, ale nebude to vina čerta, který nás svedl, ale nás, že jsme se nechali. Pak už však bude pozdě plakat nad rozlitým mlékem. Proto si tento měsíc dejme velký pozor na plané sliby a velké řeči, které nestojí na reálném základě, a kterým je snadné uvěřit. Mnoho lidí se bude snažit zachránit a přelstít, aby zamaskovali to, co provedli.

Cesta do pekel je dlážděná!

Možné události: velké příležitosti, které budou až moc jednoduché, politické aféry, omezení svobody, přehlédnutá chyba

DUBEN

Mág

Svět a Hvězda

V dubnu jako by přišel nový spasitel. Je možné, že se objeví, nebo začne být vidět, někdo, kdo přinese nové příležitosti a s nimi možnost, jak začít znovu prosperovat a budovat. Ale pozor, není to možnost, která je vidět na první pohled. Není lákavá a lesklá, vyžaduje hodně práce a úsilí a je to jen na nás, jak se s ní popereme. O to více je ale pak stabilní a perspektivní. Jen, když jí dodáme vlastní píli, tak nenaletíme. Někdy cesty k prosperitě vedou malou oklikou a i tato může takovou odbočku obsahovat. A je možné, že to bude cesta duchovnější a hlubší, než budeme chtít přijmout. Nelekejme se toho a vyražme cestou, která je sice náročná, ale pevná.

Přes překážky ke hvězdám.

Možné události: příležitosti ze světa, noví lidé v politice a v kultuře, celosvětové zlepšení ekonomiky, větší vliv duchovního růstu

KVĚTEN

Milenci

7 mečů a 5 pentaklů

Máj je lásky čas. Tenhle máj však může být trochu nelaskavý. Je možné, že budeme muset čelit útokům a různým nástrahám, především v ekonomické sféře. Pod rouškou, klidu, jara a tepla se může stát, že o něco velmi cenného přijdeme a až to zjistíme, bude už pozdě. Je tedy třeba dávat dobrý pozor na investice, souhlasy a podpisy, a to jak v osobní rovině, tak i v zájmech státu. Rozvaha a správné posouzení se může vyplatit. Situace ve světě asi nebude právě ideální, něčeho bude nedostatek a výhled na zlepšení v nedohlednu. Proto je důležité se dobře rozhlížet a nebýt ukvapení, můžeme tak předejít nepříjemným důsledkům, které se na nás mohou přiřítit. Je to ale úkol pro nás všechny, možná, že právě tohle je situace, která nás může stmelit.

Více děr, více syslů, více hlav, více smyslů.

Možné události: útoky, pokles ekonomiky, politicky vyhrocená situace

ČERVEN

5 pentaklů

10 mečů a 10 pentaklů

Červen 2012 se patrně zapíše do českých dějin černou tužkou. Je možné, že dojde k nějakým velkým změnám, odchodům, násilným střetům i úmrtím, které povedou k destabilizaci, ohrožení a omezení toho, na co jsme byli dosud zvyklí. Tradice a konvence budou napadeny, nic už nebude takové jako dřív. Budeme muset projít změnami, které budou spíše dramatické a ochudí nás o něco, co bylo dříve skoro samozřejmostí. Zásah bude náhlý a intenzivní. Bude ale nutné se z prvotního šoku co nejdříve vzpamatovat a obrnit se trpělivostí. Také toto období přejde a až budeme počítat ztráty a řešit, jak se zachováme dál, budeme se muset obrnit trpělivostí a klidem, abychom mohli pokračovat.

Možné události: útok, ekonomická krize, úmrtí důležitých osobností, narušení stability státu, vraždy, ztráty, uragán, povodeň, atd.

Všechno zlé je k něčemu dobré.

ČERVENEC

Eso mečů

6 mečů a Král pohárů

Po otřesu v minulém měsíci zase začne svítat na lepší časy. Může přijít něco, čeho se budeme moci chytit, co nám všem ukáže nový směr. Bude to sice vyžadovat práci a úsilí a také důvěru, že je to dobrá možnost, ale ta se nakonec vyplatí. Může se objevit někdo, kdo stát zase trochu pozvedne tím, že nám ukáže jinou a lepší cestu. Někdo, kdo to bude myslet opravdu dobře a kdo se nezalekne první reakce na jeho čisté úmysly. Bude důležité mu naslouchat a snažit se to pochopit, a poté vykonat náležité změny, které s tím budou spojené. Jestliže v červnu přijdeme o důležité věci, které již nebyly funkční, v červenci dostaneme něco, čím je budeme moci nahradit. Samo se to ale nestane.

Možné události: nová politická strana, nový projekt a plán, noví lidé ve vedení důležitých podniků, reformy

Nové koště dobře mete.

SRPEN

Smrt

2 pohárů a Královna pohárů

Srpen bude ještě ve znamení očisty a dokončení započatého díla. Vše už by ale mělo probíhat v klidu, pokojně a mírně. Zbyde zkrátka ještě několik věcí, které bude třeba dotáhnout do konce a do všech detailů zvládnout. Nějakou energii na to bude nutné vydat, ale už jí nebude třeba tolik a v takové intenzitě. Jakmile se ještě dotvoří zbytek započatého díla, vše už by mohlo probíhat hladce a klidně. Důležité bude uvědomění, že to neděláme pro sebe, ale pro celek a společnost.

Konec dobrý, všechno dobré.

Možné události: hezké počasí, poklidná atmosféra, dokončení, podepsání, potřesení rukou

ZÁŘÍ

Mírnost

Rytíř pentaklů a 4 pentaklů

V září by mělo jít především o stabilizaci financí a harmonické zacházení s penězi. Každý výdaj by měl podlehnout kontrole a nejprve by mělo být zhodnoceno, zda je vůbec nutný a zda někde není oblast, která by jej potřebovala víc. Vyrovnaná ekonomika bude cílem tohoto měsíce. Nemusíme se ale bát nějakých špatných změn. Vše by mělo jít hladce a klidně, vedené vyšším smyslem a touhou po rovnováze.

Možné události: tvorba rozpočtů, šetrné šetření, charitativní akce

Kdo šetří, má za tři.

ŘÍJEN

Spravedlnost

8 mečů a Královna holí

V říjnu přijde čas na skutečné vyrovnání. Vše, před čím jsme dříve zavírali oči, se nyní vyjeví v pravém světle a bude si to žádat řešení a energii. Nic se nepovede ututlat, nic nepůjde zatajit. Všechny chyby a bloky vyjdou na světlo a budou vyžadovat velkou odvahu a sílu, aby byly dobře zvládnuté. Možná vyplují na povrch otázky, které budou potřebovat okamžitou odpověď, nic nezůstane bez odezvy. Je to však jen součást očistného procesu, který je nutné podstoupit pro lepší fungování do budoucna.

Nikde neleží pravda na povrchu.

Možné události: aféry, vyjevení nedostatků, přiznání, korupce, zatajené důkazy, padnou tabu, soudní a právnické kauzy, univerzity

LISTOPAD

Eso pentaklů

Vůz a Eso holí

Nová energie, nová chuť do života, posílení a vzmužení se. To je něco, co nás čeká v listopadu. Budeme mít zase chuť něco tvořit a na něco budovat, navíc tato chuť dostane konkrétní obrysy a nápady. Budeme chtít a budeme přesně vědět, co dělat. Možná se ke slovu více dostanou mladí lidé, možná jim dáme větší prostor, aby něco dokázali. Vlna nadšení a odhodlání zaplaví celou zemi. Nechme se jí vést, nebraňme se jí. Může nás hodně posunout.

Nadšení je schopnost vidět něco i v ničem.

Možné události: mladá síla, slovo mladší generaci, nové projekty, ambiciózní plány

PROSINEC

5 pentaklů

Hvězda a Eso mečů

Zima bude asi tuhá, počasí o sobě bude dávat znát už v prosinci. Možná nás zaskočí nízké teploty nebo vydatná sněhová nadílka, ale na duších lidí by se to nemělo nijak projevit. Asi budeme vzhlížet více k nebi než obvykle, budeme více věřit a doufat a více se spoléhat na vyšší síly. Díky tomu budeme po zásluze odměněni. Dostaneme nové možnosti a ideály, nové cíle a uvidíme nový jasný směr. Když se budeme lépe dívat po tom, co je kolem nás a vzhlížet ke skutečným hodnotám, spatříme novou budoucnost i pro příští rok. Konec světa asi nepřijde, ale šance vytvořit si nový svět rozhodně ano. Neupínejme tedy zraky k povrchním materiálním hodnotám, ale obraťme pozornost do sebe, tam je celý náš svět.

Naděje umírá poslední.

Možné události: tuhý mráz, nepříznivé počasí, nové vize, hlubší možnost