Výklad o Bubnu

25.08.2013 16:53

03.01.2013 21:42

Těsně před koncem roku 2012 jsme navštívily zříceninu hradu Buben, která se nachází nedaleko Plzně blízko Hracholuské přehrady. První zmínky pochází ze 13.století, ale už v polovině 16.století je hrad zpustlý a opuštěný. S hradem je spojeno několik zajímavých pověstí, které působí poněkud negativně. Např. se zde údajně zjevuje velmi násilná poprava hraběte Jana Újezdského, opuštěný hrad byl také zřejmě sídlem loupeživého rytíře, který ve zdejších sklepeních schovával své poklady. Dnes se o něj stará spolek Excalibur a nutno říci, že krásně. Hrad občas ožije a je stále upravený a uklizený. Podle výkladu, který si zde můžete přečíst, má tato péče zřejmě na energii zříceniny blahodárný vliv.

S kartami jsme posoudily nejen sílu a minulost tohoto místa, ale také, co jak z pověstí, které si můžete přečíst v tomto odkazu, http://hradbuben.sweb.cz/ je nebo mohlo být skutečné.

VÝKLAD O BUBNU

Modern Medieval tarot, 30.12.2012

Minulost: 4 pentaklů, 7 holí, Hvězda

Přítomnost: Měsíc

Budoucnost: 2 holí

Rada: Svět

Varování: Páže pohárů

Energie místa: 3 holí a 7 mečů

Duch místa: 8 pentaklů

Karty na minulost zřejmě připomínají až dobu, kdy hrad byl již zpustlý a opuštěný a stal se sídlem lapků a lupičů, kteří útočili na lidi kolem a okrádali je. Své kořisti pak schovávali do sklepení hradu, a hrad tak i po svém zániku byl bohatý a lidé v něm, ač vrahouni a zloději, asi šťastní. Později už asi jen duchovně a abstraktně strážil okolí hradu a svítil na cestu těm, co projížděli okolo. Momentálně znovu ožívá a snaží se vykřesat z temnoty to, na čem by šlo opět stavět a co by mohlo žít dál. Do budoucna by mohlo nabídnout příjemné útočiště pro zajímavé akce, jak strávit volno. Také místo samo chce být znovu objeveno a zpřístupněno a rádo by se stalo krásným a kvetoucím pro potěchu ostatních. Jen jakoby v tomto hradě bylo ukryto stále něco cenného, co ještě není objeveno a co si sám hrad chrání a nikomu nedá. A nám nepřísluší to hledat, ani se o to pokoušet. Energie místa je krásná, i když je pravda, že ještě pořád nese nenápadné stopy událostí, které se tu staly. Ale i tak už hledí na novou kapitolu své existence a těší se, co v ní uvidí. Je pravda, že to ještě nějakou dobu potrvá, ale pilnou a trpělivou prací, tvořivou energií, se může opět vzpamatovat a úplně se očistit. A to je také duchem místa, samo se neobnoví. Bude zapotřebí práce a to praktická a hmotná, od úklidu až po vybírání vstupného. To místo právě teď potřebuje a také to dostává.

CO JE PRAVDY NA POVĚSTI O KRVAVÉM DIVADLE?

http://hradbuben.sweb.cz/buben/krev.html

Modern Medieval tarot, 30.12.2012

Velekněžka, Smrt, Rytíř pohárů

Circle of Life tarot, výklad Jany R.

Síla, Spravedlnost, 2 mečů

Oba výklady se v podstatě shodují. Rozhodně zde došlo k vykonání nějakého rozsudku, patrně ve jménu nějaké vyšší spravedlnosti a dalšího vývoje. Ale něco tu tak trochu neštimuje. 2 mečů a Rytíř pohárů naznačují, že něco bylo trochu jinak. Možná, že odsouzený nebyl až tak vinný, možná tento rozsudek byl trochu pochybný a nejistý, nebo zkrátka jen nesplnil ten účel, který měl. Něco podstatného se tu však s panem hrabětem Újezdským událo, a zřejmě to má ještě dnes mírné následky. A proto jsme položily další otázku a to přímo u vchodu do sklepení.

JE ZDE STÁLE DUŠE HRABĚTE JANA ÚJEZDSKÉHO?

Spirit and Ghosts tarot, 30.12.2012

Mírnost, 5 holí, 2 holí

Pokud bychom měli na mysli nějakou komickou zátěž, je hned z první karty patrné, že na nic takového se tu už dávno nehraje. Zátěž je vyčištěna, duše jsou smířeny. Nicméně dalo to jistě zabrat a ještě dnes tu může působit jakýsi dohled nad tím, co se tu děje. To, co nás tu však může děsit, jsou naše vlastní stíny, které se zde mohou až nečekaně projevit a přinutit nás uvědomit si jejich sílu a původ. Tedy, směle do toho!