Výklad na zdraví

16.03.2011 14:34

Tazatel se zajímá o své zdraví, protože vypozoroval neurčité nenápadné náznaky zdravotních problémů. Nejsou to žádné velké potíže, ale zajímají jej.

OTÁZKA: Je v mém zdraví nějaký problém?

ROZKLAD: pyramida zdraví

1 = zdraví obecně – 1. Mág: vědomí sebe sama

2 = konkrétní nemoci – 7 mečů: neupřímnost, nalhávání sám sobě

3 = psychika – 16. Věž: zanedlouho vybouchne

4 = zranění – 17. Hvězda: žádná, ochranná ruka

5 = rada – 9 mečů: zabývat se sám sebou

6 = varování – 5. Velekněz – slepá důvěra k nějakému „guru“

Tazatel se snaží své zdravotní potíže zamaskovat a zahalit za svou vlastní sebedůvěry a sebevědomí (1. Mág). Snaží si nalhat, že to nejsou příznaky žádné konkrétní nemoci, je sám k sobě neupřímný a snaží se přesvědčit sám sebe, že je všechno v pořádku (7 mečů). Protože tento stav je neudržitelný, je pravděpodobné, že to dlouho nevydrží a že výbuch přijde zčista jasna. Když přijde, bude to nepříjemné, ale až odezní, tazatel pochopí, že to tak muselo být a že to bylo pro jeho dobro(16. Věž). Zranění neutrpěl zřejmě žádná nebo hodně málo. Jako by nad ním někdo držel ochrannou ruku a chránil ho (17. Hvězda). V této situaci by tazatel se měl zamyslet nad sebou samým, proč se tohle začalo dít a jaký na tom má podíl (9 mečů). Měl by si dát pozor na slepou důvěru bez podložených zkušeností. Neměl by věřit jen tak někomu a měl by se obrátit na někoho, kdo je v téhle oblasti osvědčený a pokud možno, koho dobře zná (5. Velekněz).

Problém je tedy v tom, že zřejmě existují nějaké zdravotní problémy, o kterých tazatel ví, ale nechce si je připustit, protože by mu to zkazilo image. Proto sice přišel ke kartáři a chtěl si nechat vyložit na své zdraví, ale zamaskoval to tak, jako že se nic neděje. Proto také předstírá, že se nic neděje, ale až to v něm bouchne, bude to ještě mnohem horší a přijde o víc než o svou vybudovanou pozici.