Výklad na únor

30.01.2017 10:13

Medieval Scapini tarot vytvořil italský umělec Luigi Scapini podle historických sad Cary Yale tarot a Visconti Sforza tarot. Objevila jsem ho v inzerátu a zajásala, protože je to další krásný kousek do mé sbírky. Když ale přišel poštou, zjistila jsem, jak skvělé má obrázky a jak krásně se z něj čte.

Na každé kartě je spousta symbolů a netradičních výjevů, které vycházejí z té nejhistoričtější historie, ale jsou doplněné novým a zábavným pohledem moderního autora. Luigi Scapini doplnil, a znovu vytvořil chybějící karty ve slavné středověké sadě a vzniknul tak  sice historický, ale celoobrázkový tarot, který na vás dýchne své kouzlo a vtáhne vás do děje raz dva.

KARTA NA ÚNOR    

10 pohárů

Všechno je možné. Únor bude plodný měsíc plný různých příležitostí, ze kterých budeme víceméně nadšeni. Všechno roste a staví se, vývoj už nezastavíme. Už to jede, už to frčí a kdo zůstane opodál, přijde o hodně. Vítejte to, co se děje, co nového k vám přichází, a nedejte se zastavit.

BERANI – Prázdná karta  

Berani se toho o tom, co je čeká v únoru moc nedozví. Vytáhla jsem pro ně (pro nás) tzv. prázdnou kartu, která sice mlčí, ale určitě nevyjde náhodou. Její přítomnost nás upozorňuje na to, že se něco bude dít a že to bude důležité a přelomové, ale že to dříve, než to přijde, nemáme šanci vidět ani pochopit. Buďte proto ve střehu milí berani, nic nepodceňuje a tentokrát to, co se děje zkuste brát trochu vážně. Co to bude, se teprve uvidí.

BÝCI – Svět  

Pro býky bude v únoru všechno možné. Nic vám nestojí v cestě, můžete cokoliv, co si zamanete. Všechno je vám k dispozici, všechno můžete využít. Jste středobodem svého života a máte nekonečné možnosti. Cítíte tu sílu? A cítíte také tu zodpovědnost? Využijte všechno, co jde, na nic nezapomeňte a svůj cíl konečně dotáhněte do konce! Vzhůru do boje!

BLÍŽENCI – 8 holí

Únor bude pro blížence velmi akční měsíc. Každý den bude jiný a připraví pro vás mnoho novinek, ať už radostných nebo obtížných. Náročné to ale bude v každém případě. Nebudete vědět dne ani hodiny, všechno se bude měnit podle okolností a vy s tím. Nelekejte se a snažte se reagovat na proměny se stejnou rychlostí, s jakou se vám budou dít.

RACI – 4 holí  

Raci, proboha, nic nedělejte. Zahoďte povinnosti za hlavu a snažte se neřešit nic důležitého. Uvolněte se, radujte se a nestresujte se. Snažte se o nadhled a o společenské kontakty. Úsměv na tváři a lehkost tento měsíc vyřeší všechny vaše problémy.

LVI – 3 pentaklů  

Lvi, už máte všechno hotovo? Úkoly splněné? Určitě? Pokud ne, tak šup, šup do práce. Dodělejte všechno, co jste rozdělali, sedněte si k úkolům a přestaňte vymýšlet, jak by to šlo obejít. Nic než práce na vás v únoru nečeká. Čím dřív se s tím smíříte, tím dřív to budete mít hotové a můžete se válet.

PANNY – Páže pentaklů

Pokud teď řešíte nějakou náročnou situaci, nebojte se, v únoru dostanete velkou příležitost ji zvládnout. Bude to jen možnost, práce už zůstane na vás, ale protože už víte, kudy na to, bude to snadné. Dívejte se kolem sebe a neodmítejte pomoc, když se vám sama nabídne.  

VÁHY – Královna holí

Váhy, snažte se zachovat duchapřítomnost a nadhled. Neztrácejte důstojnost a sílu a všechno vyřešíte s grácií a elegancí. Cokoliv budete řešit, snažte si neušpinit ruce a držet se svých hodnot. Úspěch na sebe nenechá dlouho čekat.

ŠTÍŘI – Rytíř mečů

Vzhůru do boje! Únor nebude klidný měsíc, čeká na vás hodně úkolů a práce, hlavně s tím, obhájit si to, co chcete. Bojujte za své hodnoty, nenechte si nic líbit, trvejte na svém. Jděte přes mrtvoly, pokud tedy váš cíl opravdu stojí za to.

STŘELCI – Páže pohárů  

Na střelce čeká v únoru malé, ale milé potěšení. Drobnost, která vám udělá radost a pomůže vám na chvíli zapomenout na to, co řešíte nebo co vás trápí. Je v tom i radu pro vás. Hledejte radosti a myslete pozitivně. Starejte se o své srdíčko a své potřeby. Vaše dušička vám bude vděčná. 

KOZOROZI – Smrt

Únor bude pro kozorohy velmi důležitý měsíc. Buď se vyřeší něco, co se už dlouho vleče, nebo se nad to konečně povznesete. V každém případě berte všechno vážně, a nic nepodceňujte. Všechno, co se bude dít, bude pro vaše dobro, i když to tak zpočátku nebude vypadat. 

VODNÁŘI – 6 pohárů

Nastal čas pro vaši fantazii a sny. Všechno, co řešíte, odložte na později a hrajte si, dokud můžete. S lehkostí a radostí přihlížejte tomu, co se děje, z výšky a s odstupem. Můžete si hrát a kouzlit, můžete všechno, po čem vaše dušička prahne. Užívejte si a svou náladu šiřte dál, možná najdete další souputníky a náramně si užijete.

RYBY – 6 pentaklů

V únoru to konečně vezmete do vlastních rukou. Držte se a bojujte za svá rozhodnutí a postoje. Neměňte je a snažte se postoupit dál. Buďte hrdí a sebevědomí, všechno se vám může podařit, když se budete snažit.