Výklad na rok 2013

02.01.2013 20:12

VÝKLAD NA ROK 2013

aneb rok hledání

Nový rok je tu a s ním i otázky, jaký bude a co nám přinese. Výklad, který jsem provedla na Nový rok, by nám mohl odpovědi na tyto otázky trochu poodhalit.

1.1.2013, Sirian Starseed tarot

LEDEN

Královna pohárů

2 pohárů a Měsíc

Leden bude zřejmě měsíc lásky, něhy a citů, ale i nástrah, které přináší. Najít v někom zalíbení, udělat něco pro svou lásku, je velmi krásné, ale měli bychom si při tom dát pozor na to, jak moc citům podléháme a zda si o nich nevytváříme nějaké iluze. Buďme tedy hned v prvním měsíci otevření a přátelští, snažme se nebýt sobečtí a otevřít svá srdce. Ale nezapomínejme na to, že první člověk, kterého bychom měli milovat jsme my sami.

Co by se mohlo stát?

Čeká nás volba prezidenta a ta by mohla být plná planých a nemožných slibů, laskavých řečí a gest, které nejsou reálné.

ÚNOR

Císařovna

8 pohárů a Mág

Únor bude zřejmě velmi silný měsíc. Možná dostaneme šanci uspět v nějaké osobní zkoušce, možná se budeme moci předvést v tom pravém světle. Zkouška to jistě nebude jednoduchá, zřejmě z ní vyjdeme o fous jiní, než dříve. A také asi budeme muset něco změnit, opustit nebo začít dělat jinak. Ale nakonec to povede k prozření a ku prospěchu našeho dalšího vývoje.

Co by se mohlo stát?

Něco bude zkoušet, co vydržíme, někdo nám bude házet klacky pod nohy a testovat naší trpělivost. Evropská unie nebo jiná nařízení z vlastních řad.

BŘEZEN

Kolo štěstí

8 pentaklů a Královna holí

Březnové události po nás budou vyžadovat asi hodně úsilí a práce. Je možné, že se začnou dít zajímavé věci, velké změny, jakoby se něco začalo točit jiným směrem než dříve. A my na to budeme muset reagovat pilnou, poctivou a trpělivou prací a velkým množstvím vydané energie. I tyto březnové změny však budou nakonec ku prospěchu, jen je důležité je nepodcenit a dát si na ně pozor. Obejít to nepůjde.

Co by se mohlo stát?

Otočí se situace ve společnosti, změny v ekonomice, nové zákony a pravidla. Vyšší daně nebo nová nastavení. Příkazy nebo změny, kterým se budeme muset přizpůsobit.

DUBEN

Rytíř pohárů

9 holí a Rytíř holí

V dubnu by mohla do našich životů přijít nová vlna energie. Pokud ji využijeme správně, může nám dobře posloužit. Pokud se jí však budeme bát a necháme ji působit bez kontroly, může se nám to vymknout a ohrozit nás. Síla, která přijde, bude trochu hůře uchopitelná a zpracovatelná, ale záleží jen na nás, jak budeme stateční. Vzhůru do toho!

Co by se mohlo stát?

Prudké změny v počasí nebo ve společnosti, situace jakoby nahoru a dolů. Vliv nějakého mocného člověka, který způsobí tak trochu rebelii ve světě, důsledky dopadnou i na nás.

KVĚTEN

Síla

3 pohárů a 10 pohárů

V květnu se něco rozjede. Vtrhne k nám nová síla, která nás osvobodí a umožní se nám se celým srdcem radovat. Velká úleva a radost, budou se dít věci, ze kterých se budeme moci upřímně těšit a které nám zvednou náladu. Vychutnejme si toto krásné období, sílu přírody a novou chuť do života, která nám už dlouho chyběla.

Co by se mohlo stát?

Krásné a teplé jaro, zlepšení celkové atmosféry, události, ze kterých se budeme radovat. Možná otěhotní někdo, komu to všichni budeme moc přát, nebo se stane něco, co nám vykouzlí úsměvy na rtech.

ČERVEN

Hvězda

6 pohárů a 9 mečů

V červnu bude více než kdy jindy důležité zachovat si nadhled a naději v srdci. Asi už přestane působit radost z předchozího měsíce, dolehnou realistické problémy a budeme častěji upadat do depresí nebo se vracet do minulosti. Nic ale není tak špatné, jak to vypadá, ze všeho se můžeme vysekat, když budeme mít víru a naději. Červen bude asi přát duchovním záležitostem a dá nám prostor vyrovnat se s minulostí a nechat za sebou všechno, co nás tížilo.

Co by se mohlo stát?

Zhoršení podmínek, důsledky předešlých rozhodnutí, snaha neřešit problémy a utíkat před rozhodováním.

ČERVENEC

3 pentaklů

Spravedlnost a 9 pentaklů

Červenec bude poněkud opatrnější a pomalejší. Mnoho věcí bude dozrávat, na mnoho věcí budeme pomalu ale jistě přicházet a spousty úkolů bude třeba dodělat. Neměli bychom však tuto fázi podcenit, a snažit se dojít až do konce svých cílů. To, co v červenci doděláme, bude skutečně hotové a už se nevrátí. Směle do toho!

Co by se mohlo stát?

Vyplavou na povrch kauzy, které byly dlouho drženy v tajnosti, budeme se muset vyrovnat s něčím, co bude neměnné.

SRPEN

Páže mečů

Král holí a Velekněz

Srpen bude měsíc učení. Dejme v čase dovolených prostor pro čtení, studování a poznávání nových věcí a myšlenek, které nás mohou obohatit. Nezapomínejme na žádné kultury a národy, nikoho nepodceňujme. Všechno se může hodit a být užitečné. Snažme se objevovat a pátrat po věcech, které nám byly dosud ukryté. I když je srpen prázdninový měsíc, neměli bychom ho promarnit.

Co by se mohlo stát?

Mohl by se objevit nebo připomenout nějaký zkušený člověk a ukázat nám nové možnosti a pohledy na svět. Guru, politik nebo jen lidský vzor pro nás pro všechny-

ZÁŘÍ

6 mečů

Slunce a Viselec

Září bude asi krásný měsíc. Možná, že se toho nebude tolik dít, vypadá to spíše na klid a vychutnávání posledních zbytků teplého počasí. Ale i tato stagnace může být dobou sbírání sil na další období, kdy budou potřeba. Učme se tedy trpělivosti a životu teď a tady. Buďme rádi, že se věci dějí, tak jak se dějí a že to má svůj smysl.

Co by se mohlo stát?

Vlastně nic závažného. Teplé září a pomalý vývoj událostí.

ŘÍJEN

Ďábel

Mírnost a 10 pentaklů

A začíná trochu přituhovat. Říjen už asi nebude tak klidný, jako ostatní měsíce, zdá se, že budeme konfrontování s temnotou, ať už v našich duších nebo kolem nás. Vše se však děje pro další vývoj, není to náhoda. Bude to další zkouška, jak povyrůst a pochopit překážky v naší cestě. Jedině tak můžeme najít pravý poklad a velké bohatství. Odhodlejme se tedy podívat stínu do tváře a najít v něm krutou, ale důležitou pravdu.

Co by se mohlo stát?

Nečestné kauzy, úplatky a praní špinavého prádla. Pohled na stinnou stránku, nečisté hry nás i cizích států.

LISTOPAD

Milenci

Věž a 5 pentaklů

Podzim bude asi krušný. Přestože se budeme velmi snažit celou nepříjemnou situaci ustát, a snaha bude skutečně na místě, přeci jen mohou přijít události, které nebude nikdo čekat. Výbuchy se budou ozývat z mnoha stran a nic nebude jisté. Výsledky pak nebudou příjemné, naopak můžeme přijít o velmi cenné věci. Atmosféra bude napjatá a těžká. Na šoky se sice připravit nelze, ale snažme se nezpanikařit a čelit změnám čelem.

Co by se mohlo stát?

Hádky, spory, války, teroristické útoky, velké změny. Nedostatek a chudoba.

PROSINEC

Poustevník

9 pohárů a Královna pentaklů

A na závěr roku si budeme lízat rány a vzpamatovávat se z nejhoršího. Po tom, co máme za sebou, bude více než nutné, zalézt si do nějakého koutku a zpytovat svědomí. Zamyslet se nad hloubkou a důležitostí toho, co se stalo a jak nás to ovlivnilo. Nakonec najdeme to pravé světlo a znovu získáme sílu, kterou budeme potřebovat.

Co by se mohlo stát?

Debaty, mnoho lidí bude potřebovat ústraní, pomalý růst a oddělení lidí od sebe.

ROK 2013 JAKO CELEK

7 pohárů

2 mečů a Páže holí

Tento rok asi hodně nebudeme vědět, na čem jsme. Budeme nerozhodní a nejistí, budeme se zmítat mezi možnosti, nebudeme přesně vědět, komu a čemu věřit. I přesto se tím však prokoušeme a z těchto iluzí a váhání najdeme cestu ven. Bude zapotřebí hodně energie a síly, chuti a odvahy nesedět na místě a bojovat. Rok 2012 jsme přežili, nejhorší máme za sebou a teď je na čase vše dočistit, dodělat a dotáhnout do konce. Vzhůru do toho!