Výklad na rok 2012 pro znamení

31.12.2011 11:29

ROK 2012 PRO ZNAMENÍ ZVĚROKRUHU 

Arcus Arcanum tarot, 28.12.2011

Berani

Eso holí

2 mečů           Císař

Berany čeká velmi nabitý rok, plný energie a zanícené síly. Možná byste se měli čas od času krotit a usměrňovat, občas si tu svou horkou hlavu úmyslně zkrotit. Svou sílu byste měli využít především v práci. Máte hodně dobře našlápnuto a můžete toho hodně dokázat. Pokud ale ovládnete svou ohnivou povahu a konstruktivně jí zužitkujete. Je čas na velké cíle a vize, které ale vyžadují jak velkou odvahu a sílu, tak vytrvalost a cílevědomost. Něco silou zkrátka nepůjde, logika se také bude hodit. Proto si hned na začátku roku vytyčte cíle a plány a pak je následujte krok za krokem, někdy prudce, někdy klidněji. Vaše horká hlava, když se využije dobře, může být hodně prospěšná. Čekají vás velké věci, jak budou úspěšné, už ale záleží na vaší sebekontrole. Ta je lekcí roku 2012.

Býci

    Ďábel

Rytíř holí          Síla

Pro býky to bude velmi důležitý a náročný rok. Nic nepůjde snadno a na vše se bude muset použít velká síla, kterou sice budete mít v zásobě, ale než se bude moct uplatnit, je možné, že to bude dlouho trvat. Úkoly, které budete dostávat, nebudou snadné. Mohou být nejasné nebo tajuplné, často úmyslně zdeformované. Proto dávejte velký pozor, co vám kdo a jak nabízí. Všechno může být trochu jinak. Naučit se rozlišovat lidi a nabídky, které máte kolem sebe, bude lekcí letošního roku. Sil budete mít na rozdávání, jen se dobře dívat, kam jí dáváte. Ať už v osobním nebo profesním životě, buďte ve střehu.

Blíženci

 Císařovna

6 mečů              Eso holí

Blíženci budou mít tento rok trochu jiné zájmy, než obvykle. Sledujte především svůj osobní život a vztahy, které máte a které jsou pro vás důležité. Aby vás ostatní měli rádi, musíte se mít rádi nejprve sami. A u toho je třeba začít. Bude to pro vás rok sebereflexe a seberealizace a práce na sobě sama. Mnohé se bude muset změnit, mnoho věcí budete muset dělat jinak, než jste byli dosud zvyklí. Nechoďte proti tomu, ale nechte se tím vést. Není nutné mít všechno dopředu připravené, někdy si s vámi osud poradí lépe než váš rozum. Energie a elánu na to budete mít dost, tak se nebraňte novým věcem a vítejte je s nadšením. Tento rok se bude formovat vaše osobnost a síla, vaše vlastní sebevědomí.

Rak

  Král pohárů

Rytíř pentaklů                  8 pentaklů

Pro raky bude rok 2012 rokem stabilizace a usazení. Vaše srdce vás povede k práci a činnostem, které jsou ty pravé. Najděte si už něco, co vám dá zázemí a v čem můžete zapustit kořeny. Ať už by se to týkalo práce nebo osobního života, je nutné nehrnout se do něčeho nového, ale spíš zůstat na místě a to rozvíjet. Nové úkoly a směry by totiž mohly být tak trochu útěkem, pokud nejprve neuzavřete staré rozdělané. Snažte se tedy pracovat na tom, co znáte a to rozvíjet nebo dokončovat. Citu máte dost, vaše srdce je tím nejlepším ukazatelem.

Lev

9 holí

10 pentaklů                      9 pohárů

Pro lvy bude tento rok také náročný, alespoň se jim to tak bude zdát. Lvi mají tendenci věci trochu zveličovat a tak mohou i překážky, které se jim staví do cesty, vidět větší než jsou. Samozřejmě na to vždy najdou sílu a překážku odstraní, ale stojí je to zbytečně mnoho námahy. Proto se, milí lvi, tento rok snažte vidět věci spíše lehčí a pozitivnější, snažte se stát nohama na zemi a uvědomovat si, že nic se nejí tak horké, jak se uvaří. Tento rok by pro vás nemusel být nakonec tak obtížný, jak bude vypadat. Zaměřte se především na lidi kolem sebe, snažte se vnímat, co vám říkají a pomáhat jim s tím, co zažívají. Nebude to nakonec tak zlé.

Panna

 Eso pohárů

9 holí                    Páže mečů

Panny by se měli tento rok zaměřit především na své vztahy a lidi kolem sebe. Často je mohou vlivem svého logického rozumu přehlížet a nedostatkem empatie jim škodit. To je také to, co se máte, panny letos učit. Bude to těžké, a sem tam se budete muset trochu zapřít, ale bude to mít velký vliv na další oblasti vašeho života, včetně vaší vlastní spokojenosti. Opusťte trochu rozum a logiku a otevřete se ostatním. Nebojte se toho, že to někdo zneužije, zahoďte veškeré pochybnosti. Vaše srdce už prahne po lásce a nyní nadešel čas se na ní začít orientovat. Jakmile se vy otevřete, otevřou se vám i nové životní možnosti.

Váhy

 Král holí

4 mečů            Svět

Váhám nastává velmi silný rok plný příležitostí a možností, jak se prosadit a zviditelnit. Bude tak nabitý událostmi a výzvami, až se vám Váhám do toho nebude ani chtít. Je ale třeba překonat počáteční strach či stud nebo vrozenou pasivitu a začít se se životem rvát. Odměnou pak bude velký dar v takové hodnotě, jaké jste si vždycky přáli. Celý svět vám leží u nohou, všechno je možné, jen se odhodlat a rozjet. Schopností máte k dispozici více než dost, jen je odhalit a použít.

Štír

  Ďábel

8 mečů          Král pohárů

Štíři by se měli mít příští rok hodně na pozoru. Díky svým citům budou pod vlivem věcí, které by je jindy naprosto nezajímaly a budou jim podléhat natolik, že to snad nebudou ani oni. A díky jejich uzavřené povaze, to pro ně bude o to těžší, protože se s tím nebudou umět svěřit, což je bude tížit ještě více. Proto se milí štíři, snažte otevřít a sdílet to, co zažíváte. Ne vždycky to totiž bude správné, často by vám rozhovor o tom, co se vám nabízí, mohl pomoci najít správné řešení a uniknout pohromě. Nenechte se tedy svými city zmást, váš pohled může být klamný. Zvláště ve vztazích se držte trochu zpátky, protože nikdy nevíte, kde na vás čeká nebezpečí a jakou má podobu.

Střelec

3 pohárů

Svět                 Viselec

Pro střelce bude příští rok plný příjemných překvapení. To, co se mají tito ohniví zrozenci naučit, je dívat se na svět trochu jiným pohledem, než mají naučeno. Střelci často střílí od boku a jsou prudcí. Proto by jim neuškodilo častěji řešit věci trochu klidněji. I tak vás, střelci, ale čeká rok nabitý příležitostmi, které budou nejen hodnotné, ale také vás budou bavit a potěší vaše srdce. Možná budou ukryté někde vespodu toho, na co jste zvyklí, nebo nebudou na první pohled vidět. Proto se zaměřte na hlubší smysl a podtext věcí, které se vám budou stávat a sledujte jejich pravou hodnotu.

Kozoroh

7 holí

Velekněžka             3 holí

Kozorozi jsou sice zvyklí o věcech hodně přemýšlet, ale tento rok bude v tomto smyslu těžší než obvykle. Kozorozi obvykle uvažují především rozumem a letos budou stavěni před události, které buď pochopí hlouběji, nebo se s nimi budou hodně prát. Budete si tedy muset promyslet, milí kozorozi, zda je námaha vydaná na popírání toho, co se vám děje, větší než hlubší, i když jiné zamyšlení. Vaši budoucnost máte jen ve svých rukou, resp. ve své hlavě, tak si ji podle toho postavte. Začleňte si do života trochu duchovna, trochu moudrosti jiné než rozumové a pak už jen vyhlížejte na nové krásné obzory.

Vodnář

  Eso mečů

3 mečů               Měsíc

Pro Vodnáře bude tento rok plný úkolů a nových plánů. Ale aby bylo možné otevřít nové dveře, bude nutné staré dveře zavřít. A to je úkolem tohoto roku pro vás, Vodnáře: ukončit to, co už není plodné, ale stále to působí, rozpustit tak mlhu a začít dělat nové věci. Ať už by se jednalo o nefunkční vztahy nebo zaměstnání, které už vám nic nepřináší, je nutné, aby to uvolnilo místo novému. Uvažujte jasně a střízlivě. City a emoce musí jít tentokrát stranou, jen by vás mátly. Vyražte proto za novým rokem plni odhodlání a vůle čelit novým úkolům a starostem.

Ryby

 Rytíř mečů

2 holí                    5 holí

Pro ryby bude tento rok plný zkoušek. Budou muset předvést velké úsilí a odhodlání, také velkou dávku rozhodnosti a odvahy. Čím více se, milé ryby, budete snažit a předvádět, tím větší budete mít úspěch. Snažte se bojovat ze všech sil a nic a nikoho nepodcenit. Především v profesní oblasti asi budete mít hodně úkolů a nutností se ukazovat. Proto nic nepodceňte a zbytečně dlouho o ničem nepřemýšlejte. Mohlo by vás to na vaší cestě nepříjemně zbrzdit.