Výklad na říjen 2016

24.09.2016 22:21

VÝKLAD NA ŘÍJEN 2016

Opět pro vás chystám výklady pro jednotlivá znamení na měsíc. Tentokrát vždy s jinou zajímavou sadou, abyste se zároveň mohli pokochat názornými obrázky.

Na říjen jsem vybrala novou sadu autorky Ravynne Phelan Dreams of Gaya tarot. Tento tarot je revoluční jednak ve ztvárnění jednotlivých karet, ale i v řazení Velké arkány, která ukazuje jednotlivé archetypy podle jiného klíče než je obvyklé. Velká arkána má více karet a je jinak číslovaná a malá arkána krásně opisuje jednotlivé živly. Obrázky jsou barevné a snadno se do nich vžijete, i když s tradičním Rider Waitem má málo společného. Hodí se především na hluboké vhledy do vlastní povahy, meditaci i práci se živly, ale i na běžné každodenní vykládání.

I přes počáteční rozpačitost na mě nakonec krásně mluvily a ukázaly mi další rovinu výkladu. Není klasická, není obyčejná. Jiné karty, jiný výklad.

BERAN – Král pohárů

Nezadané beranky, zbystřete!  Zadané si naopak dají velký pozor! Blíží se muž. A ne jen tak ledajaký muž. Muž vašich snů.  S velkým srdcem a magickým pohledem, kterým vás oslní. Pokud je ve vašem srdci místo, přivítejte ho do svého života, pokud je ve vašem srdci ale obsazeno, vyhněte se mu obloukem. Mohl by vám ledacos pokazit a způsobit nemalé potíže. Vzpomeňte si na černého myslivce z Babičky.  Pro berany-muže platí něco podobného, jen obráceně. Máte-li spokojený vztah, nechte si zajít chuť na malé pokušení, nepotřebujete si přece nic dokazovat.  A pokud jste sami, vzhůru na lov. Bude stačit jeden pohled, a je vaše!

BÝK – Smrt/Zrození (VIII.)

Něco končí, aby mohlo něco nového přijít. To staré nechte s klidným srdcem odejít, už to hnilo a k ničemu se to nehodilo. To nové hýčkejte, ochraňujte a čekejte, až nadejde ta pravá chvíle, aby se to mohlo narodit. Budete potřebovat trochu trpělivosti a nadhledu a velkou sílu, abyste pustili to, co už odchází. Má to svůj důvod, věřte proto silám ve vesmíru a cyklům, které my zatím nejsme schopni rozpoznat. Je to tak správně.

BLÍŽENCI – 9 holí

Nastal čas, kdy můžete spatřit malý zázrak. Máte možnost být svědky nepatrné příležitosti, ze které, budete-li o ní pečovat, může vzejít něco obrovského. Jako ze semínka strom. Nechte se unášet touto neviditelnou silou a hledejte v životě maličkosti, které vyrostou do neskutečných výšin.

RAK – Eso mečů  

Chladná mysl a jasná koncentrace vám přinese nový vhled a s tím spojenou potřebnou dávku energie a velkou sílu. Nic jiného teď není důležité, jen váš cíl a vaše soustředění. Zaměřte svou pozornost jen jedním směrem a uspějete. Nechte se vyrušit a prohra je jistá.  Nabízí se vám úžasná možnost uspět, využijte ji bez zaváhání.

LEV – Sjednocení (XIII.)  

I lvi jsou součástí velkého celku, kde je místo a energie pro každého.  Také lvi si mohou nabrat, pokladnice je vám otevřená.  Zkuste se dívat na svět tímto pohledem, zkuste procítit, co všechno se vám nabízí a co všechno můžete získat, když nebudete myslet na sebe, ale na celek. Celý vesmír se pak spojí, aby splnil vaše přání.

PANNA – 3 pentaklů

Je čas zasít. Cokoliv, co chcete sklidit, teď máte možnost zasít. Ujasněte si, co vlastně teď chcete, co si přejete a co od života očekáváte. A začněte konat v tomto duchu.  Začněte přemýšlet, co je zapotřebí a jaká cesta k vašemu cíli vede.  Všechno velké začíná malým a to je teď potřeba udělat.  Směle do toho!

VÁHY – Intuice (XXII.)

Jděte do sebe. Všechny odpovědi jsou ve vás, ve vaší duši a ve vašem srdci. Nemusíte je hledat nikde jinde, stačí se jen ponořit do svého nitra, a chvíli mlčet.  Svůj osud máte ve svých rukou  Ponořte se do něj.

ŠTÍR – Matka (IV.)

Váš život je vaše království a vy jste jeho vládci. Jak mu povládnete je jen na vás.  Uvědomte si svou sílu a všechny zkušenosti, které už jste získali. Představte si také to, co ještě můžete zažít a co se ještě můžete naučit.  A nyní se rozhodnete, co se svým životem uděláte. Můžete cokoliv. Osvoboďte se od všech nedostatků a problémů, od minulosti a všeho, co vás svazuje. Přichází vaše éra!

STŘELEC – 4 pentaklů

Držte se, začíná velká jízda.  Ať už se ve vašem životě teď stane cokoliv, vy se držte toho, co znáte, co umíte a na co je spoleh. Opřete se o to, co je pevné a s čím máte zkušenost. Vaše síla je ve znalostech a soustředění. Zatvrzelost a paličatost se právě vyplácí. Držte se a žádná vichřice vás nesmete.

KOZOROH – Páže holí

Využijte sílu ohně a ukažte, co ve vás vězí. Zatočte kolem vašeho života a ať se otočí kdekoliv, začněte bojovat za to, co vám nabídne. Všechno záleží jen na vaší síle a odhodlání. Zaměřte cíl a palte!

VODNÁŘ – 10 holí

Vše je jedním, jedno je vším. Spojte nespojitelné, dostaňte rovnováhu tam, kam se vejde stěží.  Sjednoťte vše, co je ve vás, vylaďte se na jednu notu.  Je jedno, co si myslíte a co vám říká rozum.  Vaše srdce věří a to vám dává sílu a křídla. Nenechte si ji vzít.

RYBY – Já (XIV.)

Jen harmonie, to je to pravé pro vás. Nechte ji vstoupit do sebe, aby mohla být všude, kam vkročíte.  Obklopte se vesmírem a jeho klidem a nadhledem. Nechte ho na sebe působit. Nechte ptáčky, aby vás každé ráno oblékaly a něhu a lásku, aby z vás zářila ven.  Přijímejte vše, co se vám nabízí. Tak vyřešíte vše, co máte právě teď v hlavě a vyčistíte vše zaneřáděné.

VÝKLAD NA ŘÍJEN.pptx (1201983)