Výklad na červenec

07.07.2017 10:29

Opět pro vás chystám výklady pro jednotlivá znamení na měsíc. Tentokrát vždy s jinou zajímavou sadou, abyste se zároveň mohli pokochat názornými obrázky.

Květnová novinka The Good Tarot mě zaujal na první pohled na webu aeclectic.net, kde si ráda prohlížím nové i staré sady, které ještě nemám. Jejich kouzelné obrázky jsem hned objednala, kromě vzhledu mě potěšila i cena, za necelých 400Kč byly skoro zadarmo. Bála jsem se, aby to za tu cenu nebyl nakonec vojeb, ale nic takového. Good tarot je balíček zasněných, éterických a mystických obrázků, které tradiční význam ukazují spíše v náznaku a nutí naši fantazii, aby domýšlela a hrála si s rozličnými tématy. Obrázky jsou krásné, ale je pravda, že na běžné věci trochu hůř čitelné. Určitě by se s nimi krásně meditovalo a na prohlížení se od nich nemůžu odtrhnout. A tak jsem se rozhodla vyzkoušet je na měsíční výklad, co vynesou na povrch z oněch hloubek, ve kterých se ladně pohybují.   

KARTA NA MĚSÍC – 2 pohárů

Červenec bude zřejmě přát lásce všeho druhu. Neseďte sami doma, vydejte se mezi lidi, sledujte, co se kolem vás děje a sdílejte své zážitky s blízkými i vzdálenými lidmi kolem vás. Pomáhejte a nechte si pomoci, snažte se nebýt sami, neuzavírat se do sebe. Někde kolem vás je někdo, kdo čeká na to, až ho budete potřebovat. Nezadaní by si tento měsíc také mohli přijít na své, ale nespadne to samo z nebe, je potřeba jít tomu trochu naproti.

BERAN – 3 holí  

Nastal čas vyrazit! Jestli dál, hloub nebo výš už záleží jen na vás a na tom, co právě teď potřebujete. V každém případě se ale odražte od břehů a směle dopředu. Tam, kde právě stojíte, vám už pšenka nepokvete. Je nutné vyrazit do nových končin, začít dělat něco jinak a zažít nové dobrodružství. Těžit z něho budete moci ještě hodně dlouho.

BÝK – Rytíř pentaklů  

Všechno, co si přejete, je nyní možné. Máte před sebou otevřenou náruč plnou plodných květů a vy si můžete vybrat, co z toho se vám právě teď hodí. Neznamená to ale, že jakmile si vyberete, budete mít hotovo. Všechno to bude vyžadovat velkou práci a tvrdou dřinu, ale výsledek bude stát za to. Neváhejte, tato nabídka už by se nemusela opakovat.

BLÍŽENCI – Svět

Všechno, co máte rozdělané, do sebe konečně správě zapadne, a dobře se to dokončí. Po dlouhém hledání a snažení můžete v červenci konečně najít ten pravý klíč a otevřít s ním ty pravé dveře. Co bude za nimi asi víte nejlépe sami, ale nastal čas se tam podívat. Všechno je připraveno a správě nastaveno pro to, abyste konečně dokončili, co máte.

RAK – 7 holí  

V červenci asi nepočítejte s prázdninami. Vaše dny určitě nebudou prázdné, naopak bude se od vás čekat ten největší výkon, abyste dokázali to, po čem už dlouho prahnete. Skála, kterou budete mít před sebou nebude zrovna jednoduchá, ale máte ty nejlepší předpoklady, abyste ji zdolali. Směle do toho, právě teď můžete uspět.

LEV – 8 mečů

Pro lvy nebude červenec zrovna pohodový měsíc. Budete mít sklon plácat se ve svých myšlenkách, poflakovat se a nedělat nic užitečného. Pokud vám to bude dělat dobře, a nebudete tím o nic důležitého přicházet, můžete si takovou pauzu klidně dopřát. Pokud ale budete odsouvat úkoly a vymlouvat se z práce, která má být hotová, koukejte se zvednout a začít něco dělat. Svým myšlenkám podléhat nemusíte!

PANNA – 5 holí   

Tradičně je Pětka holí symbolem boje a nutnosti porvat se o to, co chceme. V této sadě je ale trochu jiný obrázek. Ukazuje soustředěnou mysl a dokonalou duševní přípravu na to, co vás čeká, co chcete dokázat. Ztišit myšlenky, vnímat dech a připravit se na všechny alternativy tak, aby vás na bojišti nic nezaskočilo. O tom bude červenec pro panny. Zkrátka žádné leháro.

VÁHY – Královna pentaklů

Váhy si červenec mohou opravdu užít. Budete krásné, něžné, moudré a dokonalé. Příroda a vše kolem vás se spojí, abyste mohli žít to, co chcete a abyste byli šťastní. Nebojte se ničeho, všechno máte ve svých rukou a všechno kolem je připraveno vám sloužit.

ŠTÍR – Mág

Na štíry bychom si my všichni ostatní měli dát v červenci pozor. Normálně jsou nevypočitatelní a tajuplní, ale tento měsíc budou koumat všechno možné, i to, co by se nám nemuselo líbit. Budou soustředit svou mysl a používat všechno, co umí, aby dosáhli svého. A to tak nenápadně, jak jen to bude možné. Štírům bych doporučila zamyslet se nad příslovím Účel světí prostředky a nám ostatním jen hodně síly.  

STŘELEC – Král pentaklů

Střelci, hlavně prosím v červenci, nejednat. Všechno si dobře promyslet, ze všech stran obrátit a naplánovat, a radši den dva počkat, než něco vykonáte nebo řeknete. Červenec bude přát dobrým plánům, solidním akcím a promýšlení dalších kroků. Vše, co si dobře naplánujete, dobře dopadne. Co ale uděláte bez rozmyslu, dopadne opravdu hodně špatně.

KOZOROH – Eso mečů

I když to pro kozorohy asi nebude právě dobrá zpráva, nastal čas vznést se vzhůru. Všechno pozemské a tíživé můžete nechat dole, na všechny úkoly a povinnosti ještě bude čas. Teď je třeba povznést se nad to, co vás tíží a svazuje a dostat se vysoko, jak jen to bude možné. Nechte všechny starosti dole a zkuste se uvolnit a popoletět. Bude to osvěžující zážitek a pohled na zem už nikdy nebude stejný.

VODNÁŘ – 2 pentaklů

Oproti kozorohům by vodnáři měli sletět ze svých výšin a už se probůh rozhodnout. Cokoliv máte před sebou a o čem přemýšlíte, už pusťte a vyberte si. Je jedno, co, hlavně už něco. Je třeba pracovat a dělat věci, co mají smysl, protože realita kolem vás běží jako zběsilá a i když to nechcete vidět, věci se dějí. A až si toho konečně všimnete, může už výt pozdě na to, abyste to změnili podle sebe.

RYBY – Rytíř mečů

Tradiční Rytíř mečů je zuřivý divoch, který se pere za svá prává a nenechá si nic ujít. V této sadě je to ale snílek, který proplouvá vzduchem a nechá si ovívat svěžím vánkem, který čechrá jeho peří. Snažte se i vy nechat věci plynout a sledovat, co se děje, když nezasahujete a necháváte vše plout, tak, jak chce vítr.