Vánoční výklad

21.12.2011 09:49

VÁNOČNÍ VÝKLAD: VESELÉ VÁNOCE

Wheel of the Year tarot, 21.12. 2011

1 = Letošní Vánoce – 10 holí

2 = Jaké budou – 9 pohárů

3 = Jak se povedou – Král pohárů

4 = Co během nich hrozí – 2 holí

5 = Rada, jak je zvládnout – 7 holí

6 = Jejich ponaučení – 8 hol

Letošní Vánoce budou asi trochu náročné. Je před námi velký úkol, všechno zvládnout, se vším se poprat a vše dotáhnout do konce. Je toho zkrátka nějak moc najednou. Krize, úmrtí, dějí se různé věci, všechno se čistí  a do toho je třeba koupit stromeček, upéct cukroví, zabít kapra, atd. Letos tedy budeme potřebovat více síly než obvykle, abychom vše ustáli. Nicméně, pokud zvládneme všechny náročné přípravy, vše se nakonec povede, rodina se sejde a prožije hezký večer plný štěstí, radosti a naplnění. Cílem těchto (i jiných) svátků není hemžení, shon a hromadění věcí. Ale pochopení, láska, důvěra a dobré skutky. Pokud k Vánocům budeme přistupovat takto, určitě se povedou. Nezapomeňte proto alespoň o Vánocích na dárky i pro ty slabé a opuštěné. Dárkem však může být i úsměv a vlídné slovo.

Podmínkou klidně prožitých svátků, je spolupráce a zaměření na výsledek. Pokud budeme na všechno alespoň dva, budeme se podílet na tom, co děláme a budeme vědět, proč to děláme, tak je úspěch zaručený a o Vánocích skutečně nehrozí nic zlého. Jen na to nezapomínat a snažit se si pomáhat. Jak to tedy všechno v pohodě zvládnout? Bude třeba nasadit velké úsilí a než všechno zvládneme, počítat s tím, že si budeme muset trochu máknout. Připravte se na Vánoce, věnujte jim hodně síly a odvahy, jedině na vše připravení, vše dobře zvládnete. Nasměrujte své síly hospodárně, nikde s nimi neplýtvejte a snažte se dělat všechno tak, abyste věděli, proč to tak děláte a jaký to má smysl.

Poselstvím těchto Vánoc je dobře se na ně připravit a pak si je ale užít. Jsou to sice krásné, ale přeci jen chvilky. Než se otočíme, budou pryč. Proto jim věnujme patřičnou pozornost, zaměřme se na ně, ale prožijme je tak, aby nám skutečně něco přinesly. A to nejen materiálně, ale i duševně. Dary, které takto dostaneme, budou hodnotné a trvalé.