Tarot magického měsíce

05.04.2011 15:21

od: Jany Krýslové

Heidi Darras, Barbara Moore

Krásná sada tarotu, jejímž tématem je měsíc. Měsíc stejně tajemný jako tarot sám. Leccos skrývá, ale zároveň nám ve tmě dokáže posvítit a ukázat nám to, co by nám jinak bylo skryté.
Někomu může Tarot magického měsíce na první pohled připadat temný a zlověstný, ale kdo si ho prohlédne důkladně, zjistí, že spíše uklidňuje, než aby působil strach.
Tento tarot vznikl technikou fotomontáže, proto působí velmi realisticky – především postavy na kartách jsou skutečně jako živé. Karty jsou téměř všechny dobře čitelné i pro začátečníky. Navíc pomůže knížka, která navádí k intuitivnímu chápání karet.
Autorka se zřejmě snažila pojmout sadu netradiční cestou bez symbolů z bible. Nakonec z toho vznikl tradičně-netradiční tarot, který obsahuje hodně z tradičních tarotových sad v souladu s moderními prvky. Za zmínku určitě stojí Velekněž (Hierofant), který už nesedí skrčeně nad knihou, ani nedává kázání dvěma posluchačům, jako tomu bylo ve starších tarotových kartách, ale sedí si naopak velice pohodlně a nemá zapotřebí někoho poučovat.
Všechny karty jsou k prohlédnutí zde: http://azurylipfe.deviantart.com/art/All-Card-Mystic-Dream-Tarot-70221288 .