Tarot a Vánoce

23.12.2011 09:00

Vánoce jsou dnes svátkem, který sebou nese nákupy, shánění, hemžení a stres. Bohužel se zapomíná na jejich pravou podstatu. Křesťanské Vánoce jsou oslavou narození spasitele, keltský a pohanský zimní slunovrat pak oslavou vítězství dne nad nocí, světla nad tmou. Také my bychom si měli více uvědomovat pravé poselství těchto dnů a nevyvádět kvůli dárkům a perfektně naklizenému bytu. 

Na chvíli se zastavte a zkuste si vzít do ruky tarotové karty. Ptejte se jich v tuto dobu na otázky typu: Co dostávám? Co dávám? Co přichází? Co odchází? Co se rodí? atd. Nebo si vyložte následující vánoční rozklady. 

Vánoční rozklady.pdf (99,6 kB)

Štědrý den je magický, už jen pro své jméno. Naši předci házeli botami, pouštěli si skořápky a chodili rozbíjet led na jezero, aby nahlédli do budoucnosti a spatřili tam trochu naděje. Já chodím na Štědrý den na naše Košutecké jezírko, místo sekery mám tarotové karty a dívám se s nimi na příští rok. Tento zvyk můžete také zařadit do každoročních příprav tohoto dne. 

Pro nevykladače tarotu mám alespoň odkaz na překrásný Christmas tarot, který vás alespoň na chvíli vtáhne do pohody, klidu a míru. 

Celá velká arkána k prohlédnutí zde: www.christmastarot.com/

Malá ukázka zde: 

Veselé Vánoce!