Tajemnou Prahou

28.09.2014 16:08

16.9.2014 jsme obešli několik tajemných míst po matičce Praze.  Co všechno jsme se o zdejších záhadách dozvěděli?

Národní 38 – Palác Porgesů z Portheimu: Duch skřeta

Tomuto, na první pohled nenápadnému domu poblíž Jungmannova náměstí, se léta lidé vyhýbali. Řádil tam totiž poltergeist neboli lomozící duch. Jisté je, že v paláci Porgesů z Portheimu strávil jedinou noc slavný ruský vojevůdce Alexandr Vasiljevič Suvorov. Bylo to v roce 1799. Druhý den se prý kvapně vystěhoval s tvrzením, že jej v noci vyděsil skřet s deformovanou postavou. Tohoto ducha popisovali stejně i další lidé, kteří v paláci pobývali. Svědectví jsou evidována až do roku 1923. Duch měl vypadat jako skřet s pěknýma nohama. Pojmenovali ho neznámo proč Obihil. Dnes už o něm nemáme žádné zprávy.

16.9.2014, Tarot of Prague

Věž, Eso mečů a Soud

Že zde Poltergeist byl, je podle karty Věž naprosto očividné. Bořil, škodil, ničil a týral. Zásahem vyšší moci byl naštěstí odstraněn, a doufejme, že nadobro, poslán tam, kam patří. Nyní už v domě vládne klid a energie se pročistily.

 

Černá Matka Boží v Celetné ulici: Křižovatka energií

Výrazný kubistický dům na rohu Celetné ulice je zajímavý také tím, že na něj byla přenesena raně barokní socha ze 17. století Černé Matky Boží. Tyto černé sochy jsou poměrně vzácné. V celém česku podobných plastik najdete tak pět šest. Představují prý původní materii, která bude teprve oživena paprsky Slunce. Někteří záhadologové si myslí, že její umístění v jakési kleci na rohu domu není náhodné.

Černá madona totiž stojí naproti bývalému sídlu templářů Strážců božího hrobu v Templové ulici. Přičemž Templáři byli známi tím, že se zabývali skrytými silami a energiemi. Černá madona tu tak prý střeží místo, kde se kříží silové energetické proudy protékající pražským podzemím.

16.9.2014, Tarot of Prague

Rytíř pohárů, 2 pohárů a 3 pohárů

Dům je plný čistých, nezkažených a radostných energií. Vliv templářů zde stále působí a prosazuje své původní síly, svornosti a pomáhání. Chce nám je neustále připomínat a ukazovat nám, abychom na ně stále mysleli a naplňovali jejich myšlenky i nadále. Centrum energií karty neukázaly, ale místo jakoby bylo uklizeno a zabezpečeno pro další žití.

 

Bruncvíkova socha: Kosmické ohnisko města

Praha je vůbec jakýmsi energetickým kotlem. Před pár lety pobýval v Praze slovinský badatel Marko Pogačnik, který sleduje energii na různých místech světa. Při procházce Prahou jako senzitivní člověk byl doslova šokován silou energie, která probíhá mezi „generátory“ Pražským hradem a Vyšehradem.

Důležitým bodem na této trase je socha Bruncvíka pod Karlovým mostem, pod níž má být podle pověsti zazděn legendární rytířův meč. Pogačnik toto místo doslova označil za kosmické ohnisko Prahy. Podle něj nemá tato přirozená energetická konfigurace v evropských městech obdoby.

16.9.2014, Tarot of Prague

Prozřetelnost, 5 mečů a Poustevník

Neobvyklá karta s názvem Prozřetelnost nebývá většinou součástí tarotových balíčků. Tato sada ji obsahuje a pro mě je znamením, že všechno je v souladu s vyšším plánem, velkou energií a v pořádku. Bruncvík se podle 5 mečů vypořádal s mnoha nebezpečenstvími, porazil protivníky a zkrotil animální síly, uvnitř sebe samého. A tím zmoudřel a pochopil, co je v životě nejdůležitější. Pochopit, kdo jsme, kam jdeme a ovládnout naše stinné stránky, aby nám v životě neškodily. Když s tím někdy budete mít v životě starost, poproste Bruncvíka, a on vám s tím pomůže.

http://www.prazskypatriot.cz/energie-prahy-nema-obdoby-zahadna-strasidelna-a-magicka-mista-v-metropoli/

 

Staronová synagoga: schovaný Golem

Staronová synagoga v Praze je jedna z nejstarších synagog v Evropě, která se stále používá k náboženským obřadům. Zároveň je jednou z nejstarších dochovaných synagog ve střední Evropě a také nejstarší dochovanou stavbou Josefova. Ke Staronové synagoze se váže i řada pověstí. Jedna z nich praví, že zde Maharal uložil na půdě Golema, poté, co ho deaktivoval vyjmutím tajné kabalistické formule z jeho úst. Legendy též tvrdí, že kameny k založení synagogy byly prostřednictvím andělů přeneseny ze Šalamounova chrámu v Jeruzalémě.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Staronov%C3%A1_synagoga

16.9.2014, Tarot of Prague

Slunce, Vůz a Eso pentaklů

Staronová synagoga se svou historií a legendami podle karet především stojí na velmi silném a energickém místě. Je zde možné se napojit na vyšší síly a nechat je na sebe působit. Jakoby byla synagoga dobíjejícím místem, kde můžete posílit svou odvahu a vůli a zamířit hodně vysoko. Možná, že to je ten poklad, ten Golem, který se zde skrývá po celá staletí.