Společné rysy malé arkány od Lenky Vláškové

23.02.2012 09:26

Výborná tarotová studentka Lenka Vlášková se zamyslela nad společnými rysy karet malé arkány a našla krásné souvislosti. 

SPOLEČNÉ RYSY MALÉ ARKÁNY OD LENKY VLÁŠKOVÉ

  • Takže ESA – Myslím, že je to začátek nového cyklu. Na všech kartám je vystupující ruka z obláčku ,nikde není moc pozadí, tím chtějí karty upozornit na něco v popředí, něco co je blízko a to je prvotní impulz, nápad.
  • 2. – Pozadí je bohaté, ukazují na věci vzdálenější, něco co přijde nebo jsou nám zatím skryté, nebo budou mít význam pro naši budoucnost. Proto tyto karty ukazují, že přítomnost má na budoucnost velký vliv, jak se rozhodneme, vykonáme, spojíme teď to bude součást budoucnosti. Na každé kartě jsem si všimla zvířátka J ( možná, že určují daný živel – ještěrka, lev s křídly, motýlci, myš). Samozřejmě mají společné číslo 2 – spojení dvou, dvě cesty, dvě volby, dvě věci najednou.
  • 3. – Opět na každé kartě zvířátko daného živlu. Někdy ve třech můžeme slavit nebo ukázat co umíme, ale také nám to může přinést bolest a hledání odpovědi na naši snahu. 3 je budoucnost, kterou jsme si ve dvojce vybraly. Vše má svůj důsledek.
  • 4. – Cyklus pokračuje, je ve svém středu. Ukazují karty, že to co je v popředí se promítá v pozadí. Či odráží v dálce. Nyní ale zvíře chybí na PO a ME, to znamená, že Ho a Pe jsou v rovnováze, Po a ME řeší problém s nevyrovnaností živlu??? Má opravdu tento detail tak hluboký význam?
  • 5. - Myslela jsem, že pokud je u karty zvíře je v daném živlu v rovnováze, ale zvíře není u PE – což mě přijde divné, protože bída nebude moc rovnovážná – možná, že i ta bída, je rovnováha našeho jednání, zůstanu asi u toho že zvíře ukazuje daný živel J. Společné číslo 5,pro někoho to značí boj, vítězství, deprese, chudoba – je to asi důsledek něčeho? Jednání, výběru cesty. Jsou to pocity, které nám přináší naše cesta, naše konaní.
  • 6. – Samozřejmě mají opět společné číslo 6. Obrazy ukazují spíš do popředí karet, problém či úspěch je viditelný, víme o něm. Jen je třeba se mu postavit, vyřešit ať je hmotný nebo v nás.
  • 7. – Uzavření cyklu. Jsou to karty úspěchu, vítězství. Buď ho již máme nebo na nás čeká. Karta ukazuje na popředí, tudíš věci jsou na blízku nebo přímo před nosem.
  • 8.-Jsou to karty vnitřního boje, nerovnováhy, až na PE. Obraz karet ale ukazuje i do dálky. Takže věci jsou nám vzdálené ,je to boj v nás nebo nás něco čeká, Překonat něco nebo pokračovat dál v dané cestě.
  • 9. – konec cyklu .Obraz je spíš v popředí. Jsou to karty boje nebo úspěchu. Něco co je v nás či něco čeho jsme dosáhly naší cestou, naším výběrem.
  • 10. – Závěr cyklu. Po těchto kartám, začíná cyklus znovu. HO,PE,PO – Hrad což znamená vidina toho čeho ještě dosáhneme nebo jsme dosáhly. 10 ME – ukončuje svůj marný boj a vystavuje nás opět na start – najít chybu a napravit ji a poučit se z ní. Ostatní karty ukazují úspěch, ale 10HO je sice úspěch, ale v příštím kole pokud to budete dělat tímhle tempem spadnete a nedosáhnete ničeho. Ukazuje různé úspěchy jsou buď dobré nebo špatné.

Královny – Ukazují nejvyšší dosažený úspěch daného živlu, její cesty. Jsou to karty Vítězství, cíle. Který nás činí královnou. Poučení z cest a poučení ze svých cílů. Značí ženskost, ženskou sílu. Zkušenost. Ukazují také lidi v našem okolí – matky atd. Poznáváme z nich lidi z okolí.

Králové – Veselost karet, úspěch, mužské moci, pevnosti. Vyrovnanost ega. Nejvyšší stupeň. Ukazují lidi v našem okolí – otce atd. Poznáváme z nich lidi z okolí.

Rytíř – Na každé kartě je muž jedoucí na koni, každý má v ruce svůj symbol živlu a hrdě jde za ním i s ním. Jde do toho s energií a citem, rozumem. Jde po cestě, které přinese úspěch. Poznáváme z nich lidi z okolí.

Páže – Mladíček na prahu své cesty. Zase si drží své živly, ještě neví co ho čeká, ale je odhodlaný a netrpělivě čeká až vyrazí. J Poznáváme z nich lidi z okolí.

A když to shrnu – P. ukazuje začátek, R. prostředek cesty, K a Q ukazují její závěr.