Račí výklad

08.09.2010 15:49

RAČÍ VÝKLAD

 Pro raky o racích  

POZICE:

1 - Siginifikátor tohoto znamení

2 - Talent tohoto znamení

3 - Zápor tohoto znamení

PŘÍKLAD VÝKLADU:

1 - Siginifikátor tohoto znamení = 2 MEČŮ

2 - Talent tohoto znamení = 2 POHÁRŮ

3 - Zápor tohoto znamení = 4 HOLÍ

Rak je vodní znamení a podle toho často rozpolcené. Nedostatek sebevědomí, nejistota svých činů může raky přimět k pochybování o sobě, ostatních i tom, co dělají. Raci jsou velmi citliví a vnímaví a přebytek empatie a citů může zastřít jejich rozhodování nebo dojem, který si dělají o všem, co mají kolem sebe. Raci jsou výborní partneři, ať už milostní nebo obchodní. Rádi se dělí o to, co mají a rádi jsou nápomocní. Umí vytvořit hezké vztahy, do kterých však mohou zabřednout a ztrácí pak potřebný nadhled. Proto také občas spadnou do jiného extrému, kdy se snaží sami sebe přesvědčit, že je jim všechno fuk a že na ničem nezáleží. Pohyb mezi dvěma extrémy může působit právě výše zmíněné pochybnosti a bludný kruh. Jak z něj ven? Vyvažovat citlivost a nadhled, snažit se být ve středu.

Slavným rakem je Karel Gott, který své srdce rozdal všem fanynkám.

O RACÍCH

http://enoyka.blog.cz/0611/rak-linda-goodman

Rak při výkladu karet většinou hodně přemýšlí a moc nemluví. Snaží se vstřebat všechny dojmy a vycítit vhodné řešení. Po chvíli se vyptává na detaily, vytváří teorie, domýšlí různé varianty. Výpověď i otázky mu jdou přímo od srdce, ale občas si je příliš bere a moc se v nich rozplývá. Umí se ale také vcítit do druhých lidí a najít možnosti v bezvýchodných situacích.  

Osobní zkušenost s raky mám dvě. Jeden kamarád, který se zavřel před světem i před lidmi, a své srdce a city popírá. Druhý kamarád a učitel, který se vždy snaží ostatní pochopit, a řešit jejich problémy, až je mu to často na škodu. Často se ale také nechá zmanipulovat a vtlačit do něčeho, co vlastně původně vůbec nechtěl.

Račí obdobu bychom v tarotu nalezli na kartě 18.Luna, kde rak vylézá z jezera na povrch a vynáší tak naše obavy a bloky. Na Luně je vše jaksi v mlze a ovlivněné tím, co cítíme a vidíme a tak se také na svět dívají raci – skrze růžové nebo šedivé brýle.    

Jakou zkušenost máte s raky? Podělte se o ní.