Podzimní výklad 2019

14.10.2019 11:15

 z Tarotu monster, příšer a podzimní nálady Madam Lydie Wilemíny

Jaký bude podzim? Královna pentaklů

Jaká monstra vylezou? Poustevník a 7 pentaklů

Jak je nejlépe zvládnout? 8 holí, Vzteklá veverka a Páže holí

                                                    

Příroda se halí do barev, mlhy na blatech střídají stříbrné větry, stíny a jejich bytosti ožívají, mrtví vstávají, všechno zraje, tleje a vzlíná… Tak takový podzim nás díky bohu nečeká. Naopak. Radujme se, veselme se, můžeme sklízet, ovšem máme-li co. Podzim nám nabídne hojnou úrodu a bohaté výsledky, pokud jsme ale na svých polích dostatečně seli, orali a vláčeli. Pokud jsme se snažili všemi silami, tak nyní můžeme počítat korunky, uskladňovat zásoby a těšit se s lidmi, kterým jsme se věnovali. Co jsme dali, to dostaneme zpět.

Ze skříní totiž vylezou jen kostlivci, které jsme tam sami dali. Zúčtují s námi nedodělané úkoly, nezaplacené faktury a vůbec všechno, co jsme sami nafoukli nebo podcenili, co jsme odložili a co mezitím nabylo mnohonásobné rozměry a do skříně se to už nevejde. Žádné nadpřirozené jevy ani strašidla si na nás letos nesmlsnou. Jen naše vlastní chyby a nedodělky. Dostaneme tím ale druhou, leckdy i osmadvacátou, šanci, se tím znovu prokousat a navždycky to dokončit.

A to nám budiž i návodem, jak na to. Sedíc před tou skříní plnou bordelu, máme dvě možnosti. Sebrat veškerou energii, vzít to za pačesy a makat, dokud nebude hotovo. Anebo na to můžeme chvíli zírat a pak to narvat zpátky a čekat, až to bouchne. Ten fičák pak ale bude stát za to. Přiřítí se na nás nejen Vzteklá veverka z karty, ale celá zoologická zahrada, včetně přísné ředitelky a napaří nám na ty kousance a tržné rány, které utrpíme, ještě pokutu. Co si kdo vybere, záleží jen na něm. Vyhlídky jsou jasné a nekompromisní. Podzim v sobě nese i jemné poklepání na hodinky. Zima se blíží… Času není nazbyt. Šancí už moc nebude. Tak slezme z trůnu nečinnosti a hajdy do práce, dokud ještě můžeme. Protože to, je na tom celém vlastně ta nejlepší zpráva.