Podhora

02.08.2011 14:03

PODHORA U MARIÁNSKÝCH LÁZNÍ

Tento kopec v blízkosti lázeňského města je oblíbeným cílem turistů. Údajně je zde vstup do jiné dimenze a kopec sám vyzařuje velké množství energie. Stávají se zde podivné věci a je pravda už jen výstup po kamenných točených schodech působí trochu nebezpečně. Více o tomto místě se můžete dozvědět zde v odkazu http://www.hamelika.cz/vylety/PODHORA/PODHORA.htm

Já jsem Podhoru navštívila 14.7. 2011, kdy bylo asi 8 stupňů a foukal silný vítr. Místo samo mě nicméně hodně zaujalo, už jen výhled do kraje byl omamný a působilo přímo magicky, což potvrdil i následující výklad s Wizards tarotem.

Výklad:

Minulost: 10 holí

Přítomnost: 4 holí

Budoucnost: 2 mečů

Rada: Rytíř pohárů

Varování: Rytíř mečů

Energie místa: Mág + 6 pentaklů

V minulosti sem byly nějakým způsobem nanoseny kameny, které místo a jeho nynější podobu vytvořily. Ať už člověkem nebo přírodou nebo mimozemskou civilizací, ale směr byl jasný a předem daný. Vedly k němu mnohé stezky a informace a bylo vybráno jako silný bod a velmi energetické místo. (Šipky na kartě ukazují jednoznačně k jednomu bodu.) momentálně je Podhora ve středu nějaké energie, sbíhají se sem síly, které mohou velmi dobře působit do okolí. Jako by tyto síly byly ovládnuté a nasměrované, aby plnily účel, který jim byl původně svěřen. Do budoucna se zřejmě účinek tohoto místa ještě více rozšíří a bude působit i dále než dosud. Na nějaké konkrétní využití to však moc nevypadá. Jde zde pouze o energie, zřejmě se nenajde nikdo, kdo by je úplně ovládl a využil.

Místo samo jakoby střežili dva rytíři. Jeden laskavý, který umožňuje lidem s dobrými úmysly a čistým srdcem, aby zde načerpali síly a povzbudili sebevědomí. Druhý pak dává pozor na to, aby byla první podmínka zcela splněna a může i trestat opovážlivce, kteří by to zkoušeli přelstít.

Místo je velmi nabité energií a je dobrým zdrojem pro magické rituály, zvláště pak ty,v nichž jde o hojnost a podporu. Je zde dobré čerpat energii, učit se, meditovat a získávat další informace pro svou duchovní cestu. Podhora, ač má ženské jméno, je spíše mužského charakteru. Mág nabízí spíše mužskou sílu, stejně jako dva rytíři, kteří ji střeží. Proto by místo mohlo být vhodné na rozjímání o materiálních věcech, čerpání sebevědomí a očistu před dalekou cestou. Ženy se zde mohou cítit silnější a větší, což jsem zažila i na vlastní kůži. Díky výšce, ze které se díváte dolů, jistě vyrostete.

(Kvůli velkému větru jsem nemohla karty položit na zem a vyfotit pohromadě, už bych je asi nikdy nenašla:)