Podezřele hezký výklad

06.02.2014 21:34

Když člověk pracuje s kyvadlem, může se snadno stát, že si jeho odpovědi ovlivní. Kyvadlo je naše prodloužená ruka a je přeochotné nám pomáhat. A to může někdy způsobit, že nám jako odpověď nedává to, co skutečně je, ale to, co si přejeme, aby bylo.

Tarot je v tomto ohledu bezpečnější, ale přesto se může při jeho výkladu něco podobného. Není to pravda tak časté, a stane se to především, vykládáte-li velmi silné osobnosti, nebo někomu velmi nešťastnému a rozhozenému. Výklad tak tazatel svým přáním, nebo strachem ovlivní a karty pak nezobrazují současný stav, ale to, jaký by to dotazující se chtěl mít. Stalo se mi to už několikrát, a vždy je důležité mít oči na stopkách a být ve střehu.

A jak takový výklad poznáte? Je zkrátka podezřele hezký. Karty jsou krásné, až idylické, není vidět stín ani mráček. Intuitivně pak člověk vycítí, že něco není v pořádku, zdá se mu to divné. Někdy zareagujete hned, a zkusíte si dolosovat další karty, které ověří, zda se o podezřele hezký výklad jedná, nebo se až časem dozvíte, že vám výklad fatálně nevyšel.

Proč se občas Podezřele hezký výklad objeví je sporné. Já si myslím, že je to kvůli uklidnění tazatele, že by zkrátka pravdu neunesl, a tak karty ukážou něco jiného než je skutečnost. Idylický výklad pak tazatele uchlácholí a on dostane čas na to, aby sílu nabral a na špatné zprávy se připravil. A nebo je tazatel natolik silná osobnost, že se jí vykládat nedá. V každém případě je na Vás Podezřelý výklad odhalit a pochopit, k čemu vede.