Písecký hřbitov

08.06.2014 12:48

NA HŘBITOVĚ V PÍSKU

10.5. 2014 jsme obešli starý Písecký hřbitov, který vznikl úpravou bývalého hřbitova při kostele Nejsvětější trojice z roku 1549. Váže se k němu několik pověstí, např. ta o upíru, který toto místo obchází a střeží. Zkusili jsme ho najít.

10.5.2014, Vampire tarot of Ethernal Night

HROB MATHILDE MRZENA

5 pohárů

První hrob, který nás zaujal, byl Mathilde Mrzenové. Karta, kterou jsem vylosovala, naznačila smutný příběh ztrápené ženy, kterou možná její manžel dohnal k zoufalým činům… Klid nalezla až zde po své smrti.

NEOZNAČENÝ HROB

Kolo osudu

Další velmi zvláštní náhrobní kámen beze jména naznačil vstup do podzemních prostor, které možná ukrývají mnohá tajemství. Pod tímto hrobem je možná ukryto další patro a v něm uloženy ostatky těch, o nichž se nemluví.

HROBKA

Král pentaklů, Rytíř pohárů, 4 mečů

Když jsme došli k hrobce na památku vojáků z první světové války, začala jsem míchat karty. Z ničeho nic mi vyletěl Král pentaklů, opravdu nepříjemný muž. Poté jsem vylosovala ještě prchajícího Rytíře pohárů a mrtvou ženu v rakvi. Příběh byl dokončen. Zlý muž, možná velitel, měl krásnou a mladou ženu. Chtěla ho opustit s mladým vojákem, ale vše bylo prozrazeno. On ještě stačil uprchnout, ona zemřela krutou rukou svého muže. A ten zde teď hlídá, aby se to nikdo nedozvěděl. Radši dál.

KOSTEL NEJSVĚTĚJŠÍ TROJICE

Kostel je pozdně gotická stavba z konce 16.století s renesanční kazatelnou. Dnes se zde pořádají koncerty a výstavy.

10.5.2014, Touchstone tarot

Minulost: 10 mečů, 8 mečů, Milenci

Přítomnost: Smrt

Budoucnost: Věž

Rada: Rytíř pentaklů

Varování: 3 pohárů

Energie místa: 9 pentaklů a Mírnost

Duch místa: Eso pohárů

Původně byl tento hřbitov skutečně místo odpočinku pro duše těch, jejich čas už nadešel. Zdá se ale, že to bylo trochu neutěšené místo, duše zde bloudily a nenacházely klid. Pak ale přišel krásný a láskyplný zásah a všechno změnil. Duše jdou zde už v poklidu a není nutné se zde bát. Už jednou byl ale hřbitov zasažen povodněmi a karta budoucnosti napovídá, že to asi nebyla poslední katastrofa, kterou toto místo zažilo. Kostel sám po nás chce péči a pozornost a prosí o klid pro své mrtvé a pietu od všech návštěvníků. Smích a zábava sem opravdu nepatří, i pro to je nutné obezřetně volit akce, které se zde konají. Energie kostela je krásná a něžná, nabízí nám útěchu a potěšení, vše vlídně a láskyplně. Otevírá nám svou náruč a vyzývají k tichému zamyšlení nad našim srdcem. Když se zaposloucháte, možná se dozvíte něco důležitého pro vaše další kroky.