Osmý soutěžní úkol

18.12.2012 17:13

Podzim s tarotem nám pomalu dospěl do zimy a mě napadá další týden další vánoční zadání:

KDE V TAROTU NAJDETE VÁNOCE?

Jaké karty symbolizují ducha vánoc, vánoční hodnoty, advent, dárky, Ježíška, apod? A proč?

Vaše názory pište do diskuzního fóra pod textem a nezapomeňte uvést vaše jméno (stačí zkratka) a sada, kterou jste se nechali inspirovat.

Budu se těšit na vaše příspěvky.

Diskusní téma: Osmý soutěžní úkol

Vánoce

Jana V. 22.12.2012
Zlatý tarot už mě dlouho inspiruje svými kartami a snažím se pochopit jejich poselství.
Když jsem uvažovala o vánocích a jejich atmosféře, okouzlily mě tři karty:

1) Hvězda - jako jeden ze symbolů Vánoc.

Už jako malá jsem milovala večerní vycházku na každoroční půlnoční mši a cestou jsem pozorovala hvězdu, jako zrození Ježíška či příslibu něčeho nového, zrozeného tento den, co bude klíčit, růst sílit, přinášet radosti, možná i starosti, a tím vším nás dennodenně obohacovat.

2) Síla - jako žena se zlatými vlasy doprovázená lvem a osvětlována noční oblohou

Na Vánoce můžeme cítit sílu, která je v nás. Sílu lásky, rodiny a blízkých, kteří svou přítomností obohacují jeden druhého.

3) Slunce - jako symbol plápolajícího plamínku v srdcích

Plamen, jenž nás zahřeje, když jsme mezi blízkými, s rodinami
a hlavně plamínky v srdcích našich dětí, kterým se rozzáří oči, když uvidí vánoční stromeček plný ozdob a světel, a těšících se na překvapení, pod ním pečlivě zabalených, která podněcují jejich fantazii a nadšení, copak se tam schovává.

Taky přeju

olina švejd 22.12.2012
všem milým souputnicím a hezké Vánoce a po všech stránkách dobrý a požehnaný nový rok.

kde jsou v tarotu Vánoce ?

olina švejd 21.12.2012
Pro mě jsou nejvíc v: (užívám Rider Waite)
---trojce pohárů - radost, potěšení, sdílení, třpyt ozdob a vánočních světel a hvězd, až trochu mystické vytržení při tanci
potom:
---4 holí - tam jsou podle mě podobné pocity jako u 3 pohárů, a radostné očekávání, třeba ta tajemná natěšenost dětí před Štědrým dnem.
---9 disků - hojnost, odpočinek, potěšení, klid.
---10 pohárů - v optimálním případě se radostně sejde rodina a přátelé. Mám kolegyni, kde je celá rodina muzikální a když se sejdou, všichni spolu zpívají a hrajou na píšťaly, kytary, housle. Mám pocit, že z toho pak lze čerpat sílu celý rok.
---6 disků - vzájemné obdarování, třeba i dobrotami k jídlu.
---poustevník - usebrání, zklidnění, bilancování, vědomí si světla v temnotě stále delších nocí, cesta blíž k sobě během adventu. Letos ani loni jsem bohužel nic z toho moc nestihla :-)
---ďábel - shon, stres ze zařizování věcí a pořizování dárků, nadměrné nákupy a ukazování si pod stromečkem, za kolik si navzájem 'stojíme'.

Vánoce

Míla V. 20.12.2012
Když tak procházím svůj balíček tarotových karet,s údivem zjišťuji,že v každé z karet se dá najít nějaká myšlenka,vztahující se k vánocům.Je ale jedna karta,která pro mě
vystihuje vánoce nejlépe.Je to ze sady Bohemian gothic tarotu karta, představující zahalenou postavu s antickou divadelní maskou místo obličeje. Připomíná mi především etické a filozofické poslání antických divadelních představení.Společným sdílením emocí diváků s herci a velkým kulturním zážitkem, docílit vnitřní očisty těla i duše(katarze).Karta,kterou jsem vybrala,je zároveň kartou ochrannou a právem patří mezi karty symbolizující Vánoce.Je to Velekňežka.

Všem vám,přátelům z tarotových stránek,přeji krásné vánoce!A třeba pozvěte Velekňežku ke štědrovečernímu stolu:-))))

Vánoce v tarotu

Linda 18.12.2012
Vánoce jsou moc hezky vyobrazeny na všech kartách vánočního tarotu od Carrine Kenner, odtamtud je i fotka zde na stránce. Např. v Waite-Rider Tarot by Vánoce mohla připomínta karta Hvězda, Soud - v horní části karty je vyobrazen anděl jako symbol Vánoc a stejně tak symbolem karty Mírnost je také anděl...

Přidat nový příspěvek