Malé zastavení ve Františkových lázních

15.10.2016 21:47

4.10.2016 jsem byla hostem tarotové besedy Knihovny města Aš, kde jsem vyprávěla gymnazistům a veřejnosti o našem Tarotu Starých pověstí českých.

Během dne jsme si udělali malý výlet do Františkových lázní a provedli dva výklady na známých místech.

 

KOSTEL POVÝŠENÍ SVATÉHO KŘÍŽE

Kostel se nachází na okraji centrálního parku. Byl vybudovám mezi léty 1812 – 1819 a je stavěn v empírovém slohu s dvěma páry mohutných sloupů a tympanonech. Podobě stavěných kostelů je v Čechách velice málo, proto patří mezi vyjímečné památky v ČR.

Více zde: http://frantiskovy-lazne.webnode.cz/kultura/pamatky/

4.10. 2016, Infinite Visions tarot

Král holí, 9 pentaklů, Kolo života

Kostel, který najdete blízko kolonády, nemá nijak zásadní nebo bohatou minulost, neodehrály se tu důležité události ani to není žádná dřívější pohanská svatyně. Má však silnou energii, jasně zacílenou a ničím nezkaženou. Je to kostel, který ví, co chce, ale drží se v mezích, které nehodlá překročit. Mnoha lidem může v životě pomoci a otočit je správným směrem, je to při tom změna nenásilná a nápomocná. Je možné, že přání, které zde vyřknete, budou vyslyšena.

 

SOCHA FRANTIŠKA

Socha malého nahého chlapce Františka je jedním ze symbolů Františkových Lázní. Podle legendy, která se k soše dítěte sedícího na kouli s rybou v ruce váže, otěhotní každá žena, která si na ni sáhne. František má totiž představovat nejmocnější ze zdejších léčebných zdrojů, který pomáhá mimo jiné v léčbě ženské sterility a dalších gynekologických potíží.

http://www.flinfo.cz/cz/zajimavosti-v-regionu/socha-frantiska

4.10. 2016, Infinite Visions tarot

6 holí, Hvězda, Smrt

Socha malého Františka je malá jen vzrůstem, jinak je vlastně požehnaná. Její energie je silná a falických symbolů na 6 holí odkazujících na plodnost by si asi nevšiml jen málokdo. Ten, nebo spíš ta, která se této sochy dotkne, odnese si skutečně část její síly sebou a otevře tak ve svém životě novou bránu. Co za ní čeká se  ale bohužel neví.

Místo, kde socha stojí je výjimečné a krásné. Už jen pobyt zde je léčivý a co všechno v našem životě napraví zůstává otevřené.