Madam Lenormand

07.02.2011 09:51

Slavná kartářka a jasnovidka z doby Napoleona Bonaparta, jemuž radila a údajně předpověděla jeho vzestup i pád. Pro kartářské účely navrhla speciální vykládací karty, které se používají dodnes. Dostal se mi do rukou také první tarot inspirovaný těmito vykládacími kartami, který je milý a čitelný i pro začátečníky.

VÝKLAD NA OSOBNOST OSOBNOSTI

Datum: 6.2. 2011, Použité karty: Morgan Greer tarot

Vytažené karty:

1, 2 = Osobnost, jaký člověk byl/je – Král pentaklů a 20.Soud  

3 = Jeho temperament – 2 pentaklů

4 = Jeho duše, pravá podstata - Král mečů

5 = Jeho slabiny – 5 pohárů

6 = Odkud přišel, z čeho vzešel – 8 mečů

7 = Jaký měl život – Eso pentaklů

8 = Čeho dosáhl/ještě dosáhne – 11.Síla

9 = Jeho poselství, životní role, význam – 6 holí

Výklad:

Přiznám se, že o Mademoiselle Lenormand, o jejím životě, toho moc nevím, ale moje představa přesně odpovídá vytaženým kartám.

Madam Lenormand byla člověk velmi praktický, pragmatický a přesně věděla, co umí a co si může dovolit. Proto snadno a často zasahovala do životů ostatních a nutno říct, že většinou dobře. Přinášela jim sice mnohdy velké změny a šokující informace, ale věděla, že je to ku prospěchu a že jim to nakonec pomůže.

Její temperament nebyl příliš prudký, byla spíše rozvážná a přemýšlivá, ale když se pro něco rozhodla nebo něco řekla, bylo to správné a trefné. V duši měla velmi jasno a byla hodně cílevědomá. Šla si za svými představami a plány a uměla jich dosáhnout. Velmi často měla naplánované postupy, a možná, že to na ní nikdo ani nepoznal, že předem ví, čeho chce dosáhnout. Její slabinou byl možná nepříliš veselý soukromý život, kde moc radostí nezažívala a možná že jí jedno zklamání ovlivnilo napořád a naučilo jí to jakémusi chladu a odstupu, který si v duši chovala.

Vzešla z poměrů adekvátních své době, v níž si nemohla dělat, co chtěla, kdy měla nařizováno, co se pro ní hodí a co ne a vlastní názor nebo směr mít nesměla. Možná právě proto si později prosadila své zájmy a dostala se vysoko. Za svůj život měla mnoho možností a příležitostí, dostala i mnoho peněz a mohla s nimi ledacos podniknout. Přesto se nemohla prosadit přespříliš a zůstala jen u jednoho svého snu. I přesto se dokázala dostat velmi vysoko, vydobýt si velké postavení a autoritu a skutečně se prosadit. Byla silnou a velkou osobností a lidé to o ní věděli a dávali jí to najevo. I dnes jí lidé chápou jako někoho velmi významného a velkého.

Její poselství spočívá v sebevědomí, díky kterému se dá dostat velmi vysoko, až tam, kam bychom si mysleli, že nedosáhneme. Díky Madam Lenormand si můžeme připustit své ego a být sami sebou.