Má pravidla

07.09.2015 11:05

MÁ PRAVIDLA – NEPRAVIDLA

  1. V TAROTU NEEXISTUJÍ PRAVIDLA

Všechno, co se můžete o tarotu dozvědět nebo dočíst je jen názor toho, kdo s tím pracuje. K nejstarším dochovaným kartám neexistuje návod ani účel vydání. Proto všechno, co se kde píše a říká, je jen představa autora, se kterou můžete nebo nemusíte souhlasit.

  1. TAROT JE JEN NÁSTROJ

Tarot umí velké věci, v těch správných rukou a s otevřenou myslí. Ale to, jak k němu přistupujete, jak ho uchováváte, jak losujete a mícháte, jak vykládáte, je jen vaše věc. Výklad karet nám ukazuje cestu, usnadňuje život. Je to ale jen nástroj, žít a rozhodovat už se musíme my.

  1. NENÍ KAM SE TREFIT

Vykladači karet nejsou basketbalisté. Smyslem výkladu je pochopení, poznání a růst. Ne trefit se do toho, co říká nebo si myslí někdo jiný. V tarotu není dobrá a špatná odpověď, jen vaše interpretace

  1. VĚŘIT!

Při výkladu je důležité věřit, že existuje něco mezi nebem a zemí a že já jsem ten, kdo tam může nakukovat. Věřit nebi, že vás vede, i sobě, že to dobře říkáte. Nepochybovat o svých výkladech. Každá informace, když je dobře podaná, je důležitá a může nás posunout.

  1. POKORA

S tarotem se nám otevírá fantastický svět, který nás může provázet celý život. Je naše součást a pomáhá nám na naší cestě. Stále je, co se učit a co objevovat. Stále je kam růst. Proto se sebedůvěrou musí jít ruku v ruce pokora a konstruktivní strach, který nám nedovolí šlápnout vedle.