Kozoroží výklad

05.02.2011 13:21

Pro kozorohy o kozorozích

PŘÍKLAD VÝKLADU:

1 - Siginifikátor tohoto znamení = 10 MEČŮ

2 - Talent tohoto znamení = 5 MEČŮ

3 - Zápor tohoto znamení = 11.SÍLA

Kozoroh není úplně na první pohled pozitivní a optimistické znamení. Jeho zemský živel ho nutí uvažovat prakticky a držet se nohama na zemi a tak mu nezbývá moc prostoru na radost ze života. Proto často vidí věci horší než ve skutečnosti jsou a sám si tím obrazně podřezává větev.

Jeho talentem je, že většinou dojde tam, kam dojít chtěl, dosáhne svého, i když cesta mohla být složitější než se původně zdálo a i když možná cestou více ztratil, než získal, ale do cíle dojde.

Kozoroh má  v sobě velkou sílu a odvahu, ale často jí může používat nesprávným směrem nebo na věci, do kterých se to nevyplatí. Tato síla, která je buď příliš rozumově zpracovaná nebo naopak velmi nevhodně použitá, pak může být i destruktivní. Proto je třeba si svou sílu uvědomit a promyslet si, kam jí mohu dát.

Všimněte si většího množství mečů ve výkladu, svědčí to o velké racionalitě a síle myšlenek, která však nemusí být ku prospěchu věci,

Slavným kozorohem byl např. Ivana Gottová, která si tak dlouho vytrvale šla za svým, až došla.

O KOZOROHOVI

http://enoyka.blog.cz/0611/kozoroh-linda-goodman

Kozorozi při výkladu karet jsou chápaví a všechny informace si ihned zpracovávají. Dost se ptají a snaží se dojít k pochopení a poznání. Často ale vymýšlí nepravděpodobné konstrukce a pak mohou být výklady pro ně trochu zavádějící. 

Osobní zkušenost se kozorohem je v mojí dlouholeté kamarádce, která vymyslela slovo přepřemýšlet, protože o všem vždy tak moc přemýšlí, až to přežene. Té tarot pomáhá, vrátit se zpátky na zem a použít proslulou Occamovu břitvu.

Obdobu kozoroha bychom v tarotu nalezli na kartě 15.Ďábel, kde na nás vystrkuje své růžky a necháme-li svázat jen jedním rozumovým pohledem, může mít nad námi moc. 

Jakou zkušenost máte s kozorohy? Podělte se o ní.