Když výklad nevyjde...

12.07.2012 20:18

NELÉČÍ SE NEMOC, LÉČÍ SE PACIENT

„Je mnoho důvodů, proč se někteří lidé nechtějí uzdravit. Ty důvody ale obvykle nemají nic společného s léčitelem.

Co to znamená, když léčení nemá očekávané výsledky? Problém spočívá v očekávání ne v léčení. Dříve jsem si myslel, že ne každý se uzdraví. To už si nemyslím. Dnes si myslím, že se uzdraví každý – i když ne vždycky tak, jak očekával. Chápeme-li uzdravení jako reintegraci s dokonalostí vesmíru, uvědomujeme si, že vesmír ví, co potřebujeme dostat a co tím získáme. Problém je v tom, že to, co potřebujeme, neodpovídá vždycky tomu, co očekáváme nebo co si myslíme, že chceme. Pacientovou rolí je učinit se přístupným léčivým energiím a přijímat všechno, co přichází. A vždycky něco přijde. Někdy to může být překvapení.“

E. Pearl: Reconnection

Moudrá slova moudrého léčitele jdou krásně aplikovat nejen na léčitelství, ale také na výklad tarotu. Občas se stane, že výklad prostě nějak nevyjde. Tazatel je zklamaný, protože si myslel, že se dozví něco jiného, nebo že to prostě všechno dopadne trochu jinak. Karty sice poradí: Ano, jděte tam, bude to úžasné, ale skutečnost je přitom nepříjemná a pobyt na tomto místě byl spíše zklamáním. Přesto ale karty doporučily jít tam. Proč tedy, když to bolelo? Vesmír a tím pádem karty vidí naše skutky v širším kontextu, než jsme my schopni. Vidí důsledky v řadě událostí, které my nejsme schopni obsáhnout, a vždycky ví, co dělá, i když my nevíme proč. Někdy je zkrátka užitečné nabít si ústa, abychom si zpětně uvědomili, co je v životě opravdu cenné.

Navštívila mě známá, které se před třemi dny ztratil pes. Byla tuhá zima, ona byla zničená, nevyspalá a ztrápená a kartám položila otázku, kde pes je a jak mu je. Karty byly až zázračně krásné. Uklidňovala jsem ji, že je v pořádku, někdo ho našel a že to určitě nebude dlouho trvat a najde se. Známé se vydatně ulevilo, oddychla si a tu noc trochu usnula. Asi po týdnu vyšlo najevo, že milovaný Bart už je dlouho po smrti, našli ho blízko lesa v rigolu, srazilo ho auto asi hned, jak se ztratil. Karty se tedy pořádně sekly, říkáte si. Ale zpětně jsem si uvědomila, proč nemluvily pravdu. V jejím stavu velké úzkosti a strachu, kdy byla zdrcená už jen představami, kdyby dostala zprávu, že pejsek už není, nemusela by to vydržet. Tuto informaci by zkrátka nezvládla a možná by se i zhroutila. Dostala tak naději a s ní i trochu síly, aby mohla později tu definitivní zprávu přijmout snáze. Karty zkrátka ví lépe, co je potřeba říct a vědět.

Je také pravda, že to, zda daný výklad tzv. vyšel, já poznám právě podle efektu, který má. Uklidnil vás? Uvolnil? Nabyl energií? Rozesmál? Cítíte se po něm líp? To je to nejdůležitější.

„DOVOLTE VESMÍRU, ABY VÁM PŘINESL TO, CO SI MYSLÍ, ŽE POTŘEBUJETE.“   E.Pearl

TIP: Po každé, když si budete vykládat, zeptejte se na závěr na otázku: Co vesmír chce, abych měl/a? Co mi chce vesmír dát? Co si myslí vesmír, že já potřebuji? Odpověď karet vás možná překvapí, ale nebude-li v souladu s tím, co si myslíte vy, že potřebujete, zamyslete se proč. Možná dojdete k zajímavým záměrům.