Karty "Odsekávačky"

02.01.2014 09:57

KARTY „ODSEKÁVAČKY“

Občas čtu o tom, zda se dá na tarotu a jeho výkladu vypěstovat závislost. Zda je možné, že si pak člověk neporadí sám a ptá se na každou blbost. Myslím si, že to možné je, ale zároveň mám tu zkušenost, že i s tím si váš balíček poradí. Alespoň v tom mém existuje několik karet, které mi jasně řeknou, že už to přeháním. Buď se začne jedna karta objevovat častěji než ostatní a to na v podstatě nesmyslných pozicích a mám problém ji vyložit nebo správně pochopit. Nebo se mi na jasnou otázku, objeví naprosto jasná odpověď. Karta pak na mě v podstatě vyštěkne, ať už jdu někam. Které karty to jsou, závisí na konkrétní situaci a otázce. Velmi často je to ale Pětka mečů: „Polib mi…“ nebo Čtyřka pohárů: „Moc se v tom šťouráš!“ anebo Mág: „Poraď si sama!“ Co je tedy pak nejlepší udělat? Sbalit karty, přestat na to myslet a jít uklízet. Pokud toto poselství nepochopíme napoprvé, a vykládáme dál, karty zahájí další obranu: začnou padat z rukou, ztratí se v bytě, budou vám vycházet nesmysly, které nebudete chápat, apod. Oběť takové tarotové závislosti pak karty sama odloží a nebude se k nim nějaký čas obracet. Tím se pak vlastně vyléčí.

Závislost na tarotu je tedy možná, ale nemusíte se jí bát. Protože než k ní dojde, samy karty vám to jasně vysvětlí. Tarot je velmi účinný nejen na sebepoznání, ale i jako výchovný prostředek, který nás nenechá ve štychu tím, že si musíme poradit sami.

Jak tedy poznáte, že už se ptáte příliš a že ztrácíte vlastní vůli?

  • Vrací se vám stále stejné karty.

  • Karty dělají divné věci.

  • Výkladům naprosto nerozumíte.

  • Už nevíte, jak byste se zeptali, aby vám to dalo smysl.

  • Přitom výklad někomu jinému vám jde skvěle.

  • Karty nemůžete najít.

  • Jedna karta se vám z balíčku ztratila.

  • Apod.

Jako další možnost je, vyložit si tarot na otázky:

  1. Jaký mám vztah k tarotu?  

  2. Jak moc ho potřebuji?

  3. Co mi tarot skutečně dává?

  4. Co mi bere?

  5. Mám si vykládat právě v tomto období?

  6. Mám se ptát na toto téma?

  7. Může mi výklad tarotu pomoci s touto situací?

  8. Apod.

Pro mě je tarot v podstatě živý organismus, který koresponduje s tím, co právě prožívám, jen je o krok napřed, než jsem já. Proto mu důvěřuji, že to se mnou myslí dobře, a i když je na mě jako na psa, že to má nějaký smysl a že ví, co dělá. Důvěřuji také sobě, že mu rozumím, že vím, co mi chce říct a že vím, co se s ním a se mnou děje. Bez důvěry se s kartami pracovat nedá. Alespoň ne tak, aby to mělo efekt.