Karty ČKY

08.09.2015 10:02

KARTY ČKY

Každá karta v každé sadě pro každého vykladače může být trochu jiná. I přesto v nich lze najít podobné rysy, které vykazují. Jaké to jsou? Jaké karty tedy ve vašem souboru máte?

 

POVZBUZOVAČKY

Potvrzují naši cestu, a povzbuzují nás k jejímu následování. Pomáhají nám a říkají, jdeš dobře, jdi tak dál.

MOJE POVZBUZOVAČKY:

 

UJIŠŤOVAČKY

Říkají, že to, co jsme si mysleli, je přesně tak i ve skutečnosti. Neříkají nám nic nového, jen potvrzují naše domněnky a představy a ujišťují nás, že situaci dobře vnímáme.

MOJE UJIŠŤOVAČKY:

 

ZRAZOVAČKY

Karty, které nás chtějí odradit od toho, co máme v plánu. Říkají, že naše záměry nebo pocity nejsou správné, že situaci nevidíme dobře. Zrazují nás od toho, jak jsme chtěli postupovat a nutí nás celou situaci ještě prozkoumat.

MOJE ZRAZOVAČKY:

 

 

PŘEKVAPOVAČKY

Karty, které nám přinesou informace, které jsme nevěděli. Ukazují překvapující výpovědi a nové pohledy na situaci. Něco jsme si mysleli, a karty nám ukázaly něco úplně jiného. Nejsou moc časté.

MOJE PŘEKVAPOVAČKY:

 

URYCHLOVAČKY

Karty, které urychlují vývoj a napovídají, že to, na co se ptáme, se již brzy naplní. Ukazují, že něco je na cestě, něco se blíží, bude se něco dít. Ať už chceme, nebo ne.

MOJE URYCHLOVAČKY:

 

ZPOMALOVAČKY

Karty, které zpomalují vývoj a říkají, že téma výkladu se jen tak nepohne nebo nenaplní. Něco bude později, než si myslíme, bude to chtít ještě dlouhou dobu a hodně trpělivosti.

MOJE ZPOMALOVAČKY: