Karlovarsko

14.09.2014 21:37

11.9. 2014 jsme obepsali další kruh, tentokrát kolem Karlových Varů.

KOSTEL SVATÉHO LINHARTA

Románský kostel z 12.století, zasvěcený poustevníku Linhartovi. Zanikl společně s obcí, ale četnými archeologickými výzkumy byly nalezeny hroby a jiné zajímavosti.

11.9.2014, Golden tarot by Cat Black 

Minulost: Soud, 8 pohárů, 10 pohárů, Rytíř pohárů  

Přítomnost: 10 holí

Budoucnost: 3 mečů

Rada: 2 holí

Varování: Smrt

Energie místa: Poustevník, Kolo života

Duch místa: 9 holí

Místo, na kterém kostel stojí, bylo něčím asi hodně významné a důležité. Možná zde došlo ke zjevení nebo zde pobyl chvíli někdo hodně silný po energetické stránce. Jeho síla se už ale vytratila a nyní je místo tiché, klidné a vyrovnané. Nabízí lásku a útěchu, kterou si zde můžeme nabrat a použít. Ale pozor, naše úmysly musí být čisté. Jinak nás bude poustevník Linhart pronásledovat a obrátí nám život naruby. Objevil se nám sám i ve výkladu, aby nám jasně ukázal, že to myslí vážně a že je zde pořád přítomen. Je starý a moudrý, a myslí to dobře s těmi, kteří to myslí stejně. Uspěli byste u něj?  

KAPLE SV. LINHARTA

Neogotická kaplička pod ruinami kostela.

11.9.2014, Golden tarot by Cat Black 

Minulost: 7 pentaklů, 8 holí, 3 pohárů 

Přítomnost: Královna mečů

Budoucnost: Mág

Rada: 8 mečů 

Varování: 6 pohárů

Energie místa: Eso pentaklů, Král mečů  

Duch místa: Smrt

Kaplička u kostela je tak trochu umělá. Lidé, co ji stavěli, to sice mysleli dobře, ale nevložili do své práce žádnou duchovní energii. Mimochodem dveře a znak nad nimi připomíná 3 pentaklů, kartu snaživé práce, bez emocí a bez duchovních rozměrů. Kaplička patrně vznikla jako poděkování nebo odpustek pro někoho, kdo udělal něco špatného a chtěl se tak vykoupit. Což se mu možná i povedlo, ale energie místa už tím navždy zůstala ovlivněná.

ABERG

Pravoslavný, dřevěný kostelík na Doubské hoře, kde je možné potkat i ne zrovna příjemnou abatyši.

11.9.2014, Egorov tarot

6 pohárů, 7 holí a Kolo života

Doubská hora byla zřejmě místem, kde si dávala dostaveníčka řádka milenců. Karty ukázaly příběh jednoho z nich, který se zde scházel asi tajně, protože do jejich lásky zasáhl tvrdě někdo třetí a jejich čistou lásku navždy zničil. Vypadá to, že to dosud nebylo zapomenuto a že ani pravoslavný kostelík nepomohl zamilovaným milencům, aby svému možná i vrahovi odpustili.

LOKET

je románský hrad Loket z počátku 13. století. V době lucemburské sloužil hrad jako dočasné sídlo členů královského rodu. Během třicetileté války byl hrad dobyt a vypleněn švédskými vojsky. V roce 1725 následně opuštěný hrad vyhořel a v roce 1822 byl přestavěn na krajskou věznici. Koncem 20. století prošel hrad celkovou rekonstrukcí a následně byl zpřístupněn návštěvníkům. http://www.hradloket.cz/

11.9.2014, Mary-El tarot  

Minulost: Věž, 5 mečů, Rytíř pentaklů 

Přítomnost: Královna holí 

Budoucnost: 3 pentaklů

Rada: 6 holí

Varování: Blázen 

Energie místa: Eso pohárů a 6 mečů 

Duch místa: 8 pohárů

Přesto, že jméno poukazuje na ostré lokty, vypadá to, že energie hradu je spíše ženského charakteru. Možná zde zůstala aura malého Karla IV. a jeho matky, která se o něj starala. Možná, že takových vazeb zde bylo více, a podepsaly se na síle hradu. V každém případě zde ženská, velmi silná energie, čiší téměř ze všech karet a vybízí nás, abychom si brali a brali. Láska a její dávání je tak hlavním posláním tohoto malebného hradu.

HORNÍ SLAVKOV – POPRAVIŠTĚ NA ŠIBENIČNÍM VRCHU

Severně od Horního Slavkova stojí na mírně vyvýšeném místě zvaném Šibeniční pole nejzachovalejší zbytky šibenice u nás. Z popraviště zůstala stát celá podstava s dveřním otvorem a všechny tři bytelné pilíře, i když ne v původní výšce.

K popravišti se váže pověst o katovi Hansu Heinlovi, který nemaje práce, prodával ukradené provazy oběšenců, načapali ho a odsoudili za kacířství a popravili. Dosud zde prý obchází a chce se mstít. http://www.moskyt.net/nase-sibenice-11-horni-slavkov

11.9.2014, Tarot Ghosts and Spirits  

Minulost: 6 holí, Král mečů, 10 mečů

Přítomnost: 7 holí

Budoucnost: Král pentaklů

Rada: 2 holí

Varování: Velekněžka

Energie místa: Velekněz a 5 pohárů

Duch místa: 10 pentaklů

Každý tarotář se musí pousmát nad tím, když mi na minulost popraviště vyjde 10 mečů, kde je tradičně zobrazen muž ležící na zemi probodaný meči. Co jiného se zde mohlo dít než popravy, ne vždy podle práva a spravedlivě. Místo sice nepůsobí strašidelně na první pohled, i karty nejsou zrovna nejstrašnější, ale dovedu si představit, že v noci to zde vypadá úplně jinak. Postavy z karet ožívají a děsí každého, kdo se odváží vkročit dovnitř. Je docela možné, že se sem vrací i popravený kat a že na nás vystupuje zpoza rohů a mstí se za to, co se mu stalo. Nechtějte ho potkat. Pokud ho ale nebudete vyvolávat a necháte ho v klidu, není se čeho bát. Všechno si v klidu teče, jak má.

VIKLAN DOMINIK

Viklan nazývaný Dominik je zajímavý skalní útvar severně od obce Javorná. Kámen je přes tři metry dlouhý asi dva metry vysoký a okolo metru široký. Na boku je několik starých nápisů a na horním povrchu mísovitá prohlubeň. Podle pověstí byl předky používán, aby rozhodl o vině či nevině obžalovaného. http://www.turistik.cz/cz/kraje/karlovarsky-kraj/okres-karlovy-vary/bochov/viklan-dominik/

Rozhýbání viklanu: http://www.natocvideo.cz/videa/videa/viklan-dominik/

11.9.2014, Sacred Circle tarot  

Minulost: 7 holí

Přítomnost: 4 pohárů

Budoucnost: Eso mečů

Rada: Mág

Varování: Páže mečů

Energie místa: Královna pentaklů a Císařovna

Duch místa: 3 pentaklů

Viklan Dominik je místem, kam naši předci naprosto cíleně a uměle soustředili energii, kterou zřejmě pak uměli použít, když bylo zapotřebí. Možná byl součástí nějakého rituálu, možná jen ti, co ho postavili a využívali, věděli, jak se to dělá. Jeho síla je ale obrovská a my si z ní můžeme také cucnout. Přestože je to ten kámen a jménem Dominik, jeho energie je naprosto ženská, čistá a dávající. Ale pozor, nebude to tak navždy. Ještě nějakou dobu bude otevřen, ale jedno přijde chvíle, kdy jeho energie vyprchá. Berte, dokud dává. Ptáte se, jak? Přesně to opravdu nevím, ale možná s tím souvisí jiný, menší kámen, který stojí opodál.

KÁMEN U VIKLANU

11.9.2014, Sacred Circle tarot

6 holí,  Mág, Rytíř mečů

Tento kámen jakoby byl místem, kam je třeba soustředit svou sílu a vyslat ji směrem k viklanu. Tím se možná aktivuje jeho síla a uvolní se pro ty, kteří stojí blízko něj. V každém případě hraje pro viklan velmi důležitou roli.