Karel Kryl

01.04.2011 09:06

Zpěvák, písničkář a exulant, který svou tvorbou a svými písněmi bojoval proti komunistickému režimu. Svými písněmi vyjadřoval názory, které jsou platné dodnes. Jeho dílo se vyznačuje krásnou poetikou a inteligencí, vyjadřuje pravdu, krutou ale pevnou.

VÝKLAD NA OSOBNOST OSOBNOSTI

Datum: 11.2. 2011, Použité karty: Lo Scarabeo tarot, AB

Vytažené karty:

1, 2 = Osobnost, jaký  byl – 6 holí a 21.Svět  

3 = Jeho temperament – 3 pohárů

4 = Jeho duše, pravá podstata - Královna mečů  

5 = Jeho slabiny – Rytíř pohárů  

6 = Odkud přišel, z čeho vzešel – Eso pohárů

7 = Jaký měl život – Páže pohárů

8 = Čeho dosáhla – 4 mečů

9 = Její poselství, životní role, význam – 7 mečů

Výklad:

Jako člověk byl Kryl velmi hrdý a důstojný, mnohdy až egoistický. Nelámal si hlavu s detaily a snažil se vidět věci spíše celkově a komplexně, což často vylučovalo osobní zájmy jeho blízkých. Snažil se hájit pravdu a světový mír za každou cenu, a slepě to prosazovat, a nevadilo mu, když u toho byl vidět.

Jeho temperament byl velmi náruživý a veselý. Uměl se bavit a bavil se rád. Rád se ukazoval před ostatními a rád byl lehkomyslný. To byla ale tvář, kterou ukazoval ostatním, v jádru byl cílevědomý a ambiciózní a prosazoval si své, i když to vypadalo, že na to jde oklikou. Jeho slabinou bylo snílkovství, rád stavěl vzdušné zámky a toulal se po představách. Občas šel jeho rozum stranou a plány se staly nereálnými, čemuž odmítal věřit.

Vzešel a příjemného prostředí, které mu mnohé dalo a z něhož si mohl brát ještě později. Ve svém životě míval hodně příležitostí, kterých se uměl chopit, protože mu byly příjemné. Jeho život byl naplněný a plodný. Hodně věcí se mu splnilo, hodně věcí se dočkal. Přesto ale toho ještě mnoho zůstalo nedořešeno a nevyřčeno a jeho hlava, nápady a plodnost by vydaly na spoustu dalších životů. Nakonec ve svém životě dosáhl klidu a vyrovnání. Smířil se s mnoha věcmi a lidmi a spoustě lidem také tento přístup ukázal. Přispěl k celkovému uklidnění a vyrovnání se s osudem a údělem a k nadhledu všech jeho obdivovatelů, kteří díky jeho písním, byly šťastnější.

Jeho poselstvím je pravdomluvnost a spravedlnost. Nebrat nic, co nám nepatří a bojovat za svůj život čestně a spravedlivě. Už nikdy se nevystavit nepřátelům a netrpět nespravedlivě pod něčí nadvládou.