Kadov a Radomyšl

30.04.2015 12:25

OKOLO PÍSKU CESTIČKA

26.4.2015 jsme prozkoumali dvě místečka na cestě z Písku do Plzně.

KOSTEL SV. MARTINA V RADOMYŠLI 

Původně románský kostel je spojený s templáři a známý nalezištěm hrobů s protivampirickými zásahy. Podle Pavla Kozáka je zde také spojení se synem slavného kouzelníka Merlina.

(Mapa tajemných míst Táborsko-Písecko; Tajemná místa od Blaníku k Sušici, Pavel Kozák)

26.4.2015, Vampire tarot of Eternal night

Energie místa: 7 pohárů, Královna mečů, 3 pentaklů, 5 pohárů

Byli zde upíři skutečně? Mág a 7 mečů

Svět zde byl rozdělen na tmu a světlo, na lidi a jejich protivníky. Jedni pronásledovali druhé, nenáviděli se a vše se dělo pro prospěch a získání moci. Kdo byl kdo, bych si netroufla říci. Rozdělit protivníky na upíry a lidi by bylo příliš jednoduché. Zlo nemusí být nadpozemské a dobro jen lidské.

Jeden upír tu ale byl určitě. Myslím si ale, že se velmi snažil vypadat jako člověk a že to na něm nikdo nepoznal. Oženil se, měl děti a splynul s davem tak, jak si to přál. Kdo je upír a kdo člověk se nepozná dobře ani dnes.

 

KADOVSKÝ VIKLAN

Viklan, který je zároveň aktlitem, v minulosti sloužil jako místo kultů Matky Země a Nebe a zřejmě také k léčení. Dnes je obnovena jeho původní poloha.

(Mapa tajemných míst Táborsko-Písecko)

26.4. 2015, Infinity tarot

Minulost: 3 pentaklů, Kolo života, Eso mečů

Přítomnost: 9 holí

Budoucnost: Páže mečů

Rada: 4 holí  

Varování: 6 mečů

Energie místa: Královna mečů a Páže pentaklů  

Duch místa: 9 mečů

Dříve měl tento kámen energie na rozdávání a také ji dával každému, kdo chtěl.  Osud nebo lidský zásah, pravděpodobně obojí, však tuto sílu zastavil. I když se dnes hodně snažíme, síla už neproudí tak, jak dříve a je velmi těžké ji k sobě přivábit. Je marné se o to pokoušet, lépe bude udělat si zde piknik a kochat se krásou kamene jen tak.