Jak se naučit vykládat podle velké arkány

04.11.2012 10:44

JAK SE NAUČIT VYKLÁDAT – PODLE VELKÉ ARKÁNY

  1. Pustit se do toho! Nebát se a neváhat! Začněte s lehkostí a hravě.
  2. Naučte se malou arkánu. Začněte s tím, co je jednodušší, co vám půjde lépe. Malá arkána není složitá, připomíná vám každodenní život a vyvolá ve vás chuť se učit dál.
  3. Naučte se velkou arkánu. Pusťte se do tajů a hloubek univerzálních archetypů.
  4. Jděte s tím, co jste se už naučili, ven. Ukažte to ostatním, vyložte jim a zazařte. Snažte se hodně vykládat, sobě i ostatním.
  5. Najděte si vlastní systém a řád. Zamyslete se nad způsobem míchání, rituály a způsobu výkladu. Utvořte si vlastní způsob práce s tarotem a toho se držte.
  6. Najděte si učitele nebo zdroj informací. Čtěte knihy, sledujte internet, choďte na kurzy, poslouchejte, co vám radí ostatní.
  7. Sdílejte své zážitky a výklady s těmi, které máte rádi. Poslouchejte jiné názory, vykládejte přátelům, rodině a známým. Podpora nebo respekt partnera je velmi důležitá.
  8. Vyražte s tarotem do světa. Začněte vykládat i cizím lidem, osmělte se a sem tam řekněte, co děláte a nabídněte výklad známým svých známých. Jeďte dopředu!
  9. Vyrovnejte se s pozitivy i negativy vykládání. Ne vždycky všechno vyjde tak, jak chceme, ne vždycky je všechno srozumitelné a jasné. I tarot má svá negativa, která je třeba brát v potaz.
  10. Učte se a dál studujte. Neustrňte v tom, co už umíte. Čtěte, rozvíjejte se a přemýšlejte tak o sobě samém.
  11. Důvěřujte tarotu. Nechte se jím vést, věřte výkladu, který děláte a tím věřte i sami sobě.
  12. Překonávejte překážky na tarotové cestě. Perte se s tím, co je třeba překonat, vytrvejte ve vašem studiu. Nedejte se odradit. Pracujte s tarotem neústupně v myšlence samé, ale vlídným způsobem.
  13. Dejte si občas pauzu. Nestyďte se za to, když se někdy na tarot necítíte, klidně si od něj odpočiňte. Získáte tak potřebný odstup.
  14. Zastavte se na chvíli a uvědomte si, jak vás tarot změnil a bude měnit dál. Zamyslete se nad tím, v čem spočívá vaše osobní tarotová transformace, co vás tarot naučil a kam vás posunul.
  15. Vyrovnávejte protiklady. Snažte se zůstat vždy ve středu, vyvarujte se extrémů. Uvědomte si, že tarot je vždy tady a teď, nenuťte ho k ničemu jinému.
  16. Odhalte pomocí tarotu své temné stránky a strachy. Zamyslete se nad tím, co děláte špatně, co vám nejde a zaměřte se na to, jak to vyřešit. Využijte tarot jako nástroj práce se sebou samým.
  17. Hledejte nové postupy a podněty. Nelpěte na tom, co už umíte, pořád zkoušejte nové a miřte stále výš a dál. Vykládat karty pořád stejně, znamená pracovat líně. Buďte inovativní a pamatujte, že čím víc toho umíte, tím více věcí na další učení máte.
  18. Poslouchejte intuici a vnímejte vyšší pravdu. Čerpejte sílu seshora, a zabývejte se i jinými technikami a způsoby práce, než je jen tarot. Může vám hodně rozvinout stávající znalosti.
  19. Zaměřte se pomocí tarotu na své podvědomí. Vynášejte z něj pomocí karet na povrch překážky, které vám brání ve vaší cestě. Pojmenovávejte své strachy a bloky a přijímejte je jako vaši součást. Snažte se dělat i složitější a náročnější výklady, neustrňte na tom, co už umíte.
  20. S tarotem pracujte vždy s radostí. Vše, co děláte, by vás mělo bavit. Netlačte se někam, kde vám to není příjemné, nedělejte něco jen proto, že to tak dělá někdo jiný. Bavte se s tarotem, hrajte si s ním, důvěřujte mu a snažte se, aby vám vždy zvednul náladu.
  21. Naslouchejte hlasu shůry. Nechte se vést tím, co je nad vámi a nezapomínejte na vyšší vedení. Výklady dělejte vždy tak, aby byly v souladu s vaším svědomím a abyste se za ně nemuseli stydět.
  22. Při práci s tarotem byste měli pořád někam mířit. Jakmile se něco naučíte a poznáte, měli byste mít další otevřený cíl před sebou. Miřte pořád výš a nezůstaňte na místě. Přejděte na vyšší rovinu a začněte zase od začátku.