Hajo Banzhaf

01.04.2011 08:59

Německý astrolog a kartář, který zasvětil svůj život tarotu, numerologii a horoskopům. Stal se uznávaným odborníkem, jeho dílo je naučné, ale přitom srozumitelné. Zemřel teprve nedávno, ale to, co sepsal o tarotu je vhodné nejen pro začátečníky.

VÝKLAD NA OSOBNOST OSOBNOSTI

Datum: 31.3. 2011, Použité karty: Universal Waite tarot, AB

Vytažené karty:

1, 2 = Osobnost, jaký byl – 4.Císař a Eso pentaklů

3 = Jeho temperament – 7 holí

4 = Jeho duše, pravá podstata - 2.Velekněžka 

5 = Jeho slabiny – 1.Mág

6 = Odkud přišel, z čeho vzešel – Královna holí 

7 = Jaký měl život – 3 pohárů

8 = Čeho dosáhl – 8. Spravedlnost

9 = Její poselství, životní role, význam – Král pentaklů  

Výklad:

Hajo Banzhaf byl velmi silná a výrazná osobnost. Stál pevně nohama na zemi a podařilo se mu se vypracovat až nahoru, tam, kam mířil. Stal se uznávaným odborníkem a vyhledávaným poradcem. Navíc se těmito vlastnosti a činnostmi mohl živit a dostávat za to odměny, což mu dávalo možnosti se rozvíjet a dál své učení předávat.

Ve svém temperamentu měl dané překonávání překážek, šel si za svými ambicemi a bojoval s nepřízní osudu, až se dostal ke svému cíli. Jen tak někdo na něj nevyzrál, ve svém počínání byl vytrvalý a důsledný a proto asi také vždy nakonec vyhrál. Jeho tělo a temperament byl ryze mužský, ale v duši měl ženské vlastnosti – něhu, citlivost, empatii, intuici i laskavost nejen na klienty. Proto také mohl pracovat v téhle oblasti. Jeho slabinou bylo, že si často tyto vlastnosti tajil a možná si je nechtěl připustit. Snažil se vystupovat jako muž a hrdina a ženskou část duše nepustil moc často ven.

Velký vliv (a proto také možná ta ženská část duše) na něj už od dětství měla matka, příp. ženy jako takové. Získal od ní (nich) velké zkušenosti a informace, z nichž mohl těžit celý život. Akčnost a ambice, které je možné sledovat, ale s klidem a bezpečně. Možná také proto měl relativně spokojený život, usiloval o práci, ale uměl si i odpočinout a dary života si užít. Dosáhl vyrovnanosti a harmonie. Věděl, co může od života čekat a co mu musí dát on sám. Je také možné, že díky své práci a studiu dosáhl naprostého vyrovnání karmy a splnil všechna poslání z minulých životů.

Hajo Banzhaf byl velmi dobrý a vzdělaný muž. Dosáhl vysokého postavení a uměl z něj těžit. Nezapomínal ale na slabé a snažil se jim pomáhat. Pomohl prosadit tarot a astrologii tak, aby se stal součástí mnoha životů a byl na to právem hrdý. Dosáhnout něčeho, co jsme chtěli, pomoci tím někomu a plně si to uvědomit je to, co bychom se od něj měli učit.