Energetické body Prahy III

29.05.2016 11:01

21.5.2016 jsme s báječnými Putujícími prošli další energetické body Prahy. Obešli jsme zadní Šárku a kousek Stromovky, tedy podle Putujících. Byly tam lesy, louky, skály, pole, studánky a já si spíš myslím, že jsme byli daleko za Prahou, uprostřed hor. Ale budiž.

BÍLÁ SKÁLA

je chráněné území, které se nachází na pravém břehu řeky Vltavy. Najdete na něm nejen krásný výhled na Prahu zase z jiné strany, ale i vortex, který jsme také prozkoumali.

21.5.2016, Sidhe tarot

Minulost: Svět, Mírnost, Rytíř holí

Přítomnost: 6 pohárů

Budoucnost: Viselec

Rada: 8 pohárů

Varování: Soud

Energie místa: Síla, Hvězda

Duch místa: Blázen

Karty vypráví o silném a čistém místě, které si žilo vlastním životem, chráněné nebeskými, jemnými silami. Zásah rytíře holí, tedy vyhloubení tunelu, kopec narušilo, ale nezničilo jeho původní přirozené síly. Obrátilo naší pozornost jiným směrem a přimělo nás dívat se na věci z jiného úhlu, aniž bychom ztratili původní radost a harmonii. Síly zůstaly zachovány a my se můžeme podívat dál opírajíce se o ně. Energie a jemnost zde žijí vedle sebe, nepřekáží si a nám umožňují využívat je obě najednou.

Mohli jsme to poznat už i při příchodu. Po zdolání kopce nám vyšli v ústrety dva vojáci se samopaly a jeden policista. Při pohledu na jasně esoterickou bandu se na nás usmáli a vůbec po nás nestříleli. J

Bílá skála nám tak umožňuje spojit něhu a sílu, lásku a moc, aniž bychom museli volit. Přitom jako by byla součástí většího celku, „jen“ dílek do velkého pražského puzzle, na který je navázáno mnoho dalších míst.

 

VORTEX NA BÍLÉ SKÁLE

21.5.2016, Sidhe tarot

Velekněz, Viselec, Eso mečů

Místo, kde se v pravidelném intervalu střídá působení energie, není radno dlouze dráždit. Není zde náhodou, má tu jasný a pevný účel, bylo sem asi po pečlivé úvaze vloženo moudrými. Umožňuje nám dostat se do středu (v kterýkoliv den v týdnu) a napřímit naši sílu jedním směrem. Kruhy, ve kterých se točíme, někdy zcela vědomě, zde mohou najít konec, pokud na jeho začátku je oddanost a otevřenost.

 

STROMOVKA

Další energetické body najdeme ve Stromovce. Jedná se o dvakrát tři stromy, které symbolizují tři ženské a tři mužské archetypy. Panna, Matka, Baba a Bojovník, Mudrc, Otec. Jeden z mužských archetypů je suchý, což se odrazilo nejen ve výkladu, ale všude, kam se podíváte.

21.5.2016, Sidhe tarot

Minulost: 4 mečů, Eso mečů, 5 mečů

Přítomnost: 7 mečů

Budoucnost: Mág

Rada: 7 pentaklů

Varování: Císařovna

Energie místa: 5 mečů, Luna

Duch místa: 9 pohárů

Už od počátku tady energie krásně proudila, kultivovaná nebo divoká, souzněla s okolím a propojovala lidi a místa blízká i vzdálená. Náraz ji na okamžik proměnil v sucho a poušť a mužská síla zde od té doby nešťastně bloudí a bojuje se vším, co se jí postaví do cesty. Není to však boj odhodlaného rytíře, ale nešťastného rebela, který se vlastně všeho jiného bojí. Tiše volá o pomoc, o podporu mužské energie, o nové vtyčení starých chrámů, viz karta 7 pentaklů. Pak temnou noc opět osvítí světlo a mužská síla se vrátí čistá a přirozená.

Všimněte si, že typicky ženská karta Císařovna je zde zakázaná a že na další tradičně ženské kartě, Luně, je ve skutečnosti muž utápějící se ve svém vnitřním světě. Velmi výmluvná je i 7 mečů, představující přítomný okamžik tohoto místa. Muž je vyděšený obludami, které ho obklopily a bojí se, co bude dál, zatímco žena, na kterou divoženky spadeno nemají, se schovává za stromem, aniž by zasáhla. Náhoda? Ani náhodou.

GNOSTICKÝ TANEC

Vyzkoušeli jsme starodávný prožitkový rituál, spojující naše ruce i srdce a uprostřed Šárky roztočili vše, co stálo.

Páže mečů, 4 mečů, 9 pentaklů

Roztančili jsme vír sil i událostí, napnuli své pohledy jedním směrem a stromy rostou dál, louka kvete a slunce svítí. Vše se odehrálo uvnitř nás a jeho odraz v realitě si nás ještě najde.

 

STUDÁNKA HABROVKA

21.5.2016, Sidhe tarot

Císařovna, 7 holí, 4 pohárů

Dáma, co je ve studánce,

ta nás nemá za sebrance.

Kdo pohlédne v hloubku její,

pozná děje, co se dějí.

Pozná, co je před ním, za ním,

co je jeho tajnou zbraní.

Pozná, co je noc a den,

pozná hlavně, co je v něm.