Druhý soutěžní úkol

03.11.2012 17:41

Máme za sebou dušičky a proto bychom měli vzpomenout na někoho, kdo si to zaslouží. Vezměte si své oblíbené tarotové karty a vyložte z libovolné sady libovolný počet karet na:

JEDNU ZNÁMOU ZAJÍMAVOU OSOBNOST

Můžete použít jakýkoliv rozklad nebo zformulovat jakékoliv otázky. Nezapomeňte prosím uvést své jméno a tarotovou sadu, ze které jste vykládali.

Výsledek vašeho bádání napište do níže uvedeného diskuzního fóra. Nejlepší, tedy nejtrefnější a nejoriginálnější, z vás bude na konci týdne odměněn odpovědí na emailovou otázku zdarma.

Soutěž končí 11.11. 2012.

A jeden tip pro vás:

Röhrig tarot

Diskusní téma: Druhý soutěžní úkol

Jindřich Fügner

Olina Švejd. 11.11.2012
Zaujal mě kdysi rozhlasový pořad o Jindřichu Fügnerovi. Jednak kvůli písničce 'Starej pán sedí a poslouchá jazz: 'to tenkrát ještě žila naštěstí ta slečna z Fügnerova náměstí'. Pořad ho popisoval jako vzdělaného altruistu, který údajně i založil první pojišťovnu v Čechách, když viděl řešení zabezpečení při tragických životních situacích v cizině. Taky ho pořad vypodobnil jako nesmírně odpovědného, obětavého
a pečujícího člověka. Navíc zemřel poměrně mladý, snad tam mohly hrát roli i veliké 'nervy' a příliš si připouštěná odpovědnost. I ze směru a motivace podnikání jsem při poslechu pořadu uhadovala něco jako: panebože ten člověk se snad narodil ve znamení panny. To se mi následně dotvrdilo!

Moc dalšího než ve WIKIPEDII jsem o něm zatím nevyhledala a tak jsem si vyložila 3 karty na jeho osobnost a prožívání: (Rider-Waite tarot):

4 HOLE - spojuje se mi to s jeho vzděláním i snahou ho aplikovat
a posunout v Čechách obor zajištění lidí (aspon o kousek). Obecně i snaha dosáhnout nějakého vylepšení života pro sebe i druhé, nesetrvávat navěky v tom, co známe.

KOLO ŠTĚSTÍ - snaha o řešení osudových událostí v lidském životě, které vědomým směrováním nedokážeme zcela ovlivnit (pohromy, náhlá úmrtí, úrazy v rodině apod.)

3 POHÁRY - pospolitost, altruismus, motivace zabezpečit (tenkrát to začínalo, takže snad nebylo tolik platné rčení 'vlezlej jako pojišťovák' - pojišťováci, neberte to osobně :-) -, vazba na rodinu, pospolitost a práci pro druhé (mj. i aktivita v Sokole), +ideály, které se mi zde vybavují ve spojení se 4řkou holí.


Kopíruju velmi stručné dostupné životopisné info z wikipedie:
Jindřich Fügner (narozen jako Heinrich Fügner) (12. září 1822, Praha – 15. listopadu 1865, Praha) byl jeden ze zakladatelů spolku Sokol.[1] Původně se věnoval obchodu, později pojišťovnictví. Ač bylo jeho podnikání úspěšné, měl vyšší cíle. Vzdělával se, věnoval se hudbě, společenským zájmům a sportu. Soukromým studiem a dlouholetým studiem v cizině získal všestranné vzdělání, široký rozhled a ovládal několik jazyků.

Václav Havel

Lenka Vlášková 11.11.2012
Tarot magického měsíce

Jak vidíte naši politickou scénu? - KPO
- Naše politická scéna je nyní křehká. Vládnou ji bouře a blesky, emoční vypětí. Naši politici sedí na obrovské vlně deprimujících občanů, která je podle mého smete. To co žijeme a v čem žijeme je tak neskutečně křehké, chápete?

Jak vidíte Vy - demokracii? - 2HO
- Demokracie je nyní ve stavu rozchodu, rozkolu. Je to jako, když stojíte na rozcestí a nevíte na kterou stranu se dát, protože nevíte kde demokracie začíná a končí. Je to velice těžké, posuzovat něco, co v zárodku bylo myšleno dobře a ve finále nevíte kde jste, proč tam jste a kde se stala chyba.

Co by jste vyřídil všem lidem na ČR? - SLUNCE
- V tyto dny je těžké vidět světlo na obloze ale snad jen k tomu dodám. LÁSKA a PRAVDA ZVÍTĚZÍ, přátelé.

Poslední otázka bude nepolitická.
Co by jste vyřídil všem lidem na planetě Zemi? - 4PE
- Negace a deprese nikam nevedou, je třeba být silným člověkem, protože to posiluje Zemi. Buďte pozitivní a nedejte se, bude lépe - věřte mi. Vše co je hmotné zmizí a zůstane jen to co je důležité.

Děkujeme s láskou

Výklad -Táňa Fischerová

Hanka Mazancová 11.11.2012
Výklad na Táňu Fischerovou v souvislosti s její kandidaturou
(tarot Legacy of the divine tarot)

1) Potenciál daného člověka – HVĚZDA
Potenciál nového závanu na politickou scénu, uzdravení, požehnaní, „malé žhnoucí světlo“, které přichází na „bojiště“, kde se vše hroutí
Uzdravování přístupu k politice

2) Na co si má dát momentálně pozor – ĎÁBEL
Pozor na kruté pozadí politické scény, na vyhrožování, intriky, zastrašování

3) Čeho se má dál momentálně držet – 8 holí
Držet se svých zásad, jít si za svým, počítat s tím, že prosazení nebude snadné, být aktivní, nezaleknout se překážek a stále si opakovat, ve jménu čeho se na tuto cestu dala a to jí bude dodávat sílu.

Přidat nový příspěvek