Devátý soutěžní úkol

23.12.2012 21:04

Zadání nového týdne bude opět tématické: Vyložte si libovolný karet na důležitou otázku

Co nás čeká v roce 2013?

Nejoroginálnější výklad bude odměněn odpovědí na emailovou otázku zdarma.

Výklady pište do diskuzního fóra, nezapomeňte prosím uvést své křestní jméno a použité a vylosované karty.

Těším se na vaše odpovědi!

AB

Diskusní téma: Devátý soutěžní úkol

Rok 2013

Hanka Motlová 01.01.2013
Použila jsem karty od Marie Brožové.

1. Na co se můžeme v příštím roce těšit? - IV POHÁRU - zde se mi chce říci "tak to bude dobrý!", viz. Silvestrovská noc (účastnice akce jistě pochopily:-). Jinak bych řekla, že tento rok bude naše nálada možná trochu kolísat, často se budeme cítit smutní a neteční, ALE pokud se dokážeme nějakým způsobem z této nálady dostat a podívat se na problémy jinýma očima, pak uvidíme, že se nám otevírají nové šance, které jsou blízko, stačí jen natáhnout ruku! Mějte tudíž oči otevřené a nenechte se ovládnout sklíčeností.

2. Čeho se máme v příštím roce obávat? - V PENTAKLU - tento rok asi nebude úplně lehký, možná stále ještě ucítíme důsledky ekonomické krize, budeme se bát, že ztratíme peníze, nebudeme příliš rozhazovat, materiální nejistota nám bude velet sázet spíše na jistotu a příliš neriskovat. Ovšem po každé zimě přichází jaro a i tento případný nedostatek je zde proto, abychom se pak o to více mohli radovat z dostatku.:-)

3. Jaký bude rok 2012? - PÁŽE MINCÍ + KOUZELNÍK - tento rok vidím jako šanci začít něco nového, otevírají se nové obzory a možnosti, které, pokud budou správně uchopené, mohou v budoucnu přinést něco trvalého a cenného. Problém je, viz výše, že ne každý bude schopen tyto možnosti vidět skrze špatnou náladu a případné finanční starosti. Kouzelníka vidím jako velké povzbuzení překonat všechny eventuální starosti, jelikož pokud to dokážeme, dodá nám to velké sebevědomí a posílí naše schopnosti postavit se čelem ke všem životním situacím.

4. Rada? - KRÁL HOLÍ - Buďme odvážní, nebojme se těžkostí a pojďme do všeho naplno, s energií a důvěrou v sebe i ve šťastný konec. :-)

Dodatek: Rada pro rok 2013

Vladimíra Brčáková 31.12.2012
SECRET TAROT

Devítka pentaklů.
Tato karta je v souladu s tím, co jsem v předchozím příspěvku vyložila na rok 2013, jenž je příznivě nakloněn naší seberealizaci. Na mé 9PE je totiž vyobrazena dáma, která má očividně všechno, je materiálně zajištěna a budí dojem krásné, nezávislé a úspěšné ženy, a přesto ze svého sídla někoho (nebo něco) stále vyhlíží, na někoho či něco čeká, aby její život byl úplný. Rada vyplývající z této karty by mohla být dvojí. Zaprvé: Nezapomínat pro svůj pracovní život na ten osobní, neslavit úspěchy pracovní na úkor těch srdečních. Zadruhé: Nevzdávat se naděje, ať už je spojena s kýmkoliv (čímkoliv).

Co nás čeká a nemine v roce 2013?

Vladimíra Brčáková 31.12.2012
SECRET TAROT

Na výše položenou otázku jsem si vytáhla následující karty: Císař, 6 holí, Svět.
Karty ukazují, že rok 2013 bude pro nás velmi silným – ve smyslu významným rokem, tj. rokem, ve kterém máme šanci realizovat své sny, naplnit cíle, jež jsme si předsevzali, a zvítězit v jejich dobití. Nutno však zdůraznit, že není vítězství bez boje. Rok 2013 bude přát připraveným a jejich cestě za ambicemi, na níž však bude nutno prokázat odhodlání, disciplínu a vytrvalost. Tato cesta by měla být triumfována úspěchem (6HO), například vyšším postem v zaměstnání či zdárně ukončeným studiem atd. (Karta Císaře rovněž může naznačovat volbu prezidenta – hlavy státu, která se i přes ústavní krizi v první třetině roku jistě odehraje.) Tím úspěchy roku 2013 nekončí, naopak, budou kulminovat v jeho poslední třetině, která se má odvíjet v duchu karty Svět. Pakliže jste pro své plány udělali maximum, a přesto ani na podzim nesklízíte plody své práce, pak na konci roku jistě budete, věřte mi, anebo třeba rozjedete vlastní projekt. A co se týče vztahů, pravda, především v první třetině roku je budeme zřejmě trochu opomíjet, ale ne na dlouho, nakonec se naučíme náš osobní i pracovní život zharmonizovat.
Hodně štěstí v roce 2013
přeje
Vlaďka

Co nás čeká v roce 2013

olina švejd 31.12.2012
Rider Waite

---zabarvení roku - jak se nám bude jevit subjektivně: přijdeme asi o některé iluze nebo některá 'šidítka', či opustíme některé činnosti, které nám dosud sloužily k získání spokojenosti. Posuneme se k větší 'dospělosti'. (5 pohárů).
-nálada ve společnosti - budeme se možná cítit pod tlakem, budeme nuceni se ovládat nebo přímo krotit, přitom si uvědomovat/ objevovat svoji opravdovou moc a sílu. Přitom se budeme kultivovat směrem k ryzím a podstatným věcem a tématům a budeme tlačeni k odhození podružností. (síla)
-vnitropolitické události - snad nebude nic nového pod sluncem a nic co by převyšovalo kalibr letošních zvratů a kotrmelců (např. 'zábava' s VV a peripetie Davida Ratha). Větší výběr daní a přerozdělování. Chci věřit, že by události mohly směřovat k větší korektnosti nebo k lepšímu hlídání přerozdělovaných peněz (což nevylučuje další skandály či absurdity, ale ne až takové míře jako v 2012). No pro začátek už tu máme to zvýšení DPH... (6 disků)
-vliv zahraničí - asi nebude podstatnější než dosud, ale nebudeme zahraniční události moc schopni objektivně rozklíčovat, tudíž adekvátně reagovat. asi se bude mlžit a zveličovat/ podceňovat (7 pohárů)
-ekonomika, zaměstnanost - stagnace, případně velmi pomalá regenerace (4 mečů)
-počasí, události spojené s živly - (ČR) - podstatnější deště, jinak vcelku klid, snad žádné výrazné katastrofy (hvězda)
-vztahy mezi lidmi (veřejnost, úřady apod.) - standardní, na povrch nekonfliktní, nevyhrocené, pragmatické, žádné veliké nervy nebo střelba v metru nebo ve školách.

Re: Co nás čeká v roce 2013

olina švejd 31.12.2012
to poslední - vztahy mezi lidmi mi vyšla dvojka holí

Co nás čeká v roce 2013?

Linda 30.12.2012
Zkusila jsem vytáhnout na zadanou otázku kartu a vytáhla jsem čtyřku mečů:-(. Tato karta se nám snaží sdělit, že už nelze pokračovat tak, jak jsme byli doposud zvyklí. Měli bychom se zastavit a zamyslet se nad hledáním nových řešení svých problémů. Měli bychom začít více přemýšlet, než uděláme nějaké rozhodnutí. Nebude to vhodné období pro investice, měli bychom být hodně ostražití, rozvážní. Je to taková pasivní karta, která nabádá k pauze, nicnedělání, vynuceném klidu a znemožnění aktivity. Předpokládám, že i nezaměstnanost bude nadále vysoká a drobní podnikatelé to nebudou mít jednoduché. Možná se nám tahle karta snaží naznačit, abychom přestali chtít víc a naučili se vážit si maličkostí, které denně dostáváme či dáváme. Karta nás nabádá k ostražitosti a rozvaze. Budeme se zřejmě nacházet stále v době, kdy se musíme zotavit ze všech škod, které byly v minulosti napáchány.

Pak jsem se ještě zeptala, zda nás toto nepříznivé období recese přenese do lepších časů a vytáhla jsem devítku pentaklů, což ukazuje na světlo na konci tunelu. Tato karta už nám přináší příznivé období, hojnost, materiální dostatek, bezstarostný život, seberealizaci, úspěchy, zisky, prosperitu a bezpečí. Ovšem tato karta nás varuje před přílišnou dravostí a budováním zlatých klecí. Nabádá ke skromnosti.

Takže ještě chvíli vydržet a pak bude líp;-).

Co nás čeká v roce 2013

Jana V. 27.12.2012
Zkusila jsem si vytáhnout 3 karty a vyšly tyto:

Velekněžka, Král pentaklů a Osmička pentalků.

První nabádá, abychom se nesnažili vše pochopit rozumem, ale více se zaobírali intuicí a nechali se více inspirovat ze své duše. Proto bych to vyjádřila, tvořme s radostí vše, co nás napadne a přináší radost.

Druhá ukazuje, že král sedí na trůnu po dlouhé námaze a se spravedlivě těší ze všeho, co dosáhl. Ale moc ho to nenaplňuje, možná ho vše i tíží. Opět mi to ukazuje na to, abychom svou pozornost obrátili dovnitř, ke svému srdci, kde najdeme tu pravou radost.

Na třetí kartě sedí učedník, který usilovně pracuje, aby dosáhl svého cíle. Stojí ho to spoustu energie a času, což vše dělá pro svou budoucnost. Čímž karta ukazuje, že si máme udělat čas, čas na přítomnou chvíli, užívat si života nyní. Radovat se z toho, co máme teď, být šťastní s tím, co máme právě před očima, prožít vše naplno.

Re: Co nás čeká v roce 2013

Jana V. 28.12.2012
A použila jsem karty ze Zlatého tarotu od Barbary Moore.

Rada na rok 2013

Míla V. 27.12.2012
Protože mám jakési zábrany vykládat na to, co nás čeká v příštím roce,jen tak ledabyle jsem si z Bohemian gothic tarotu vytáhla tři karty na radu na rok 2013.Protože jsem vytáhla tři karty velké arkány,rozhodla jsem se o svůj výklad podělit,přeztože nedává přímou odpověď na zadanou otázku.
Karta Ďábel,Kolo štěstí a Viselec je varovným hlasem,před následováním falešných proroků,kteří nám prodávají iluze,pro které jsme ochotni"upsat duši ďáblu".My sami jsme strůjci svého štěstí a svým myšlením a jednáním neustále rozhodujeme o své budoucnosti.A jak se rozhodovat v souladu se svou duší?Noříc se pod hladinu svých neklidných myšlenek,do míst,kde vládne zdánlivý klid,nacházíme odpovědi na své otázky.

Přidat nový příspěvek