Čtvrtý soutěžní úkol

19.11.2012 11:56

Po minulé výzvě mám pro vás další. Na níže přiložené fotografii najdete dítě, které se v dospělosti stalo velmi slavnou osobností. Vaším úkolem bude vyložit si takové karty o této osobě, její povaze a životě, o tom, co vykonala a co uměla, abyste došli k jejímu jménu.

Můžete použít jakýkoliv rozklad nebo zformulovat jakékoliv otázky. Nezapomeňte prosím uvést své jméno a tarotovou sadu, ze které jste vykládali.

Výsledek vašeho bádání, pokud možno i s výkladem a vylosovanými kartami, napište do níže uvedeného diskuzního fóra. Nejlepší, tedy nejtrefnější a nejoriginálnější, z vás bude na konci týdne odměněn odpovědí na emailovou otázku zdarma.

Soutěž končí 25.11. 2012.

Diskusní téma: Čtvrtý soutěžní úkol

dítě na fotce- 'procvičení' mimo soutěž

olina švejd 25.11.2012
Opět píšu mimo soutěž. Asi jsem i ovlivněná Mílou, která napsala dřív (když jsem se zvědavě hned koukla na dospělé fotky E. Presleyho, podle rysů obličeje by ta fotka mohla být jeho dětská) Napíšu jen, co jsem losovala (Rider Waite):
3 karty na podstatu osobnosti, povahu: eso pohárů, osmička pohárů, mírnost.
3 karty na průběh jeho života: eso mečů, 8 disků, kolo štěstí
co uměl: blázen; v jakém oboru se vyprofiloval: 4 holí, 9 disků
co neuměl: trojka mečů
jak skončil: král pohárů

z toho usuzuju:
- povaha, podstata: citově založený, až si s převládajícími city nemusí moc vědět rady a poněkud ovlivnitelný, možná i trochu pasivní a nevyhraněný/ může mít potíže s uvědoměním si hranic i v konání, cítění.
- průběh života: nějaká událost ho jasně nasměrovala a on toho dokázal využít a cílevědomě se v tomto směru posouvat a vyvíjet. Možná nemusel zcela zvládat nastálé zvraty a výzvy, jaké mu nastoupená cesta přinesla. (řekla bych podle kola štěstí a převaze pohárových karet které vyšly v jeho povaze i král pohárů v 'jak skončil, kam dospěl').
podle Blázna (co uměl) bych usuzovala na novátorství, uvolněnost, bezstarostnost, které mohl dávat lidem. Podle 3 mečů (co neuměl) bych řekla že pro něj bylo těžké racionálně jednat, unést zklamání nebo 'drsnost' racionality, převažovala u něj asi citová složka, veliká otevřenost až naivita.
Jak skončil - král pohárů - zřejmě člověk s velikým vlivem na emoce druhých, ale nepříliš zakotvený v realitě a ne moc stabilní v jednání.
Takže klidně Elvis-tak jak tipuje Míla. A ještě mě napadla hodně citlivá osobnost Kurta Kobaina (ani o jednom nevím dost detailů o povaze. Ale to dítě na fotce moc jako malý Kurt nevypadá.)

Kdo to je?

Míla V. 22.11.2012
Na výklad jsem použila Bohemian gothic tarot.Tři karty, jako indicie charakterizující
tuto osobnost, jsou 5holí,5pohárů a 2pohárů a jedna karta,určující vztah veřejnosti
k této osobě,tou je Hvězda.Z výjevů na kartách usuzuji,že tato osoba během svého života sváděla marný boj s různými démony,svůj domov opustila,aby odešla do záře reflektorů a jejímu hlasu lidé rádi naslouchali.Veřejnost tuto osobu,podle fotografie
muže, přijímala jako hvězdu.Protože The Star mám spojené se zpěváky a znám pouze dva významné nežijící,vybrala jsem Elvise Presleye.Doufám,že to není třeba Einstein:-)

Přidat nový příspěvek