Býčí výklad

08.09.2010 15:48

BÝČÍ VÝKLAD

 Pro býky o býcích  

PŘÍKLAD VÝKLADU:

1 - Siginifikátor tohoto znamení = KRÁL HOLÍ

2 - Talent tohoto znamení = 7 HOLÍ

3 - Zápor tohoto znamení = 8 PENTAKLŮ  

Býk je zemské znamení, které usiluje o tradiční hodnoty a stabilitu a někdy až moc. Snaží se prosazovat své zájmy a postupy, ne proto, že jsou jeho, ale proto, že je pokládá za nejlepší. Často kvůli tomu může vybuchovat a řvát a křičet, ale vždy brzy zase vychladne a svůj výbuch si možná ani neuvědomí. Přes živel země je to aktivní znamení, které nevidíte často sedět a které pořád něco dělá. Někdy i na úkor výsledku nebo pomocníků. Je to pravý bojovník, který jen tak něco nevzdává a často se rve až do úplného konce. Je pečlivý a pracovitý a proto často bere do ruky nějaké nástroje a snaží se ostatním ukázat, na co má a co umí. Často se ale může také zabejčit a vytrvat ve svém úsilí až do morku kostí a přehlédnout tak mnoho jiných možností i život sám. Práce je pro býky velmi důležitá a proto ji občas vymění za dynamický život a v tom se projevuje zemský živel, bohužel často záporně.

Slavným býkem byla Marie Terezie, která svou urputností a snahou vybudovala velkou říši a nesmazatelně se tak zapsala do dějin.

O BÝCÍCH

http://enoyka.blog.cz/0611/byk-linda-goodman

 Býk při výkladu karet většinou hodně usiluje o to, aby vše pochopil a prakticky uplatnil. Rád poslouchá příklady a modelové situace, protože se pak do výkladu lépe vcítí a uplatní ho. Snaží se být důsledný a pečlivý, aby došel k závěru.  

Osobní zkušenost s býky mám jednak díky svému tátovi a díky kamarádovi ze základní školy. V podstatě jsou oba úplně stejní, jen věk jejich jednání trochu ovlivňuje. Oba dva si nechávají vykládat jen sporadicky a často si z toho dělají legraci, aby na povrch nevypadali naivně. Uvnitř pak ale o interpretaci výkladu přemýšlí a často i podle ní jednají.

Býčí obdobu bychom v tarotu nalezli na kartě 5.Velekněz, který důsledně a prakticky uplatňuje svou víru a snaží se jí pečlivě předávat ostatním. Požitkáře býka, který sní vše a na všem si pochutná, pak najdete v Královi pentaklů.   

Jakou zkušenost máte s býky? Podělte se o ní.