Bublinová soutěž na březen

02.03.2012 10:35

Zapojte se do nové soutěže a vyhrajte odpověď na emailovou otázku zdarma!

Níže najdete tarotovou kartu a nad ní komiksovou bublinu. Vaším úkolem bude doplnit text do bubliny nad kartou a vyjádřit tak buď, co postava na kartě říká nebo co si myslí. Vámi vytvořený text zapisujte do fóra pod článkem, nezapomeňte uvést Vaše jméno. Může být vtipný, smutný, dlouhý, krátký, můžete to pojmout jakkoliv.

Nejlepšího odměním na konci tohoto měsíce výkladem karet na jednu otázku pomocí emailu. (Jméno vítěze najdete v předchozím článku.) Na začátku dalšího měsíce vyměním kartu za jinou a můžete soutěžit dál.
Karta, kterou vidíte, je Císař ze sady Tarot of Prague. 

Co vás k obrázku napadá? Komentujte:

                               

  
 

Diskusní téma: Bublinová soutěž na březen

Bublina - Císař

Pavla V. 09.03.2012
Sedím tu a už mě to vážně nebaví. Obdivujete mě jako mocného člověka, plného zásad, dobrých mravů... a já bych si při tom tak rád zašel jen tak do hospody na jedno :-)

Bublina k Císařovi

Olga Švejd 07.03.2012
Třímám atributy moci,
ale i Ty, věrný sluho, mě hlídej,
at nepodepíšu, co nemám. Ať rozhoduji moudře se skutečným vhledem do běžného života. Ať se neoctnu v pozici samolibého zakuklence pouze shlížejícího dolů z trůnu.

Svou vlídnou lásku...

Jana 07.03.2012
Pravda, ještě jsem zapomněla vložit Císaři do úst nějaká slova :-) Tak tedy:
"Hmm, dívají se na mě jako bych měl moc vyřešit všechny jejich problémy... Jenže, co když ne? Co když to zpackám? Useknou mi hlavu! Ach jo, proč jen jsem chtěl být králem?!"

Svou vlídnou lásku dej nám, ó pane náš...

Jana 07.03.2012
Nemůžu si pomoct, ale při pohledu na tenhle obrázek mi skoro okamžitě naskočily verše:
Dej ať můžem všechno zpívat,
dej ať můžem všechno říct,
ať se můžem rovně dívat
a nestraší nás nic.
Ať je naše voda čistá,
a taky naše svědomí
a o všem co se chystá,
ať víme také my.
zbytek viz zde: http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/martinova-vera/o-pane-nas-29024

Myslím, že tahle píseň v podání Věry Martinové přesně vystihuje, kdo nebo spíše co je Císař v tarotu: autorita, která svým rozumem, svou spravedlností a spravedlivostí, spolehlivostí a schopností dávat nám pocit jistoty drží pohromadě náš svět. Nemusí to být nutně konkrétní osoba, spíše zosobnění toho, co dává světu kolem nás pevnou a jasnou strukturu, o kterou se můžeme opřít, strukturu důležitou pro to, abychom se v něm nebáli.

:)

foxy 06.03.2012
Z toho sezení mě už bolí zadek!

bublina k Císařovi

Míla V 06.03.2012
...osvícený Otče vlasti,císaři a králi, nositeli vědomostí dávných mudrců,
...s hlubokou pokorou a úctou před Tebou se skláníme...

Co karto říkáš?

Lenka VL. 05.03.2012
Císař oděn v modro - červené, znakem vášně a vitality. U nohou mu leží na hábitu hvězdy - je moudrý. Zlatem obklopen, koruna objímá jeho hlavu. Vous a šedý vlas to moudrost věků. Sedíc na kamenném trůně, ukazujíc jeho stabilitu. Pozadí však ukrývajíc mnoho skrytého, tož pohleďme mu do tváře, která je tak sebejistá a opírajíc si své žezlo o nohu tak nadneseně. Vpravo hoří oheň varující před spalující vášní, bacha ty císaři na hořící plášť kde hvězdy tvé budou tvou zkázou. Tvůj poddaný za tvými zády, bere Ti něco tak cenné, musí? Ze sloupu vědomí či nevědomí? Toť otázka na Tebe císaři, všemocný,což vládneš buď v barvě bílé či černé. Nedívej se jen dopředu, pohleď někdy za sebe a zamýšlej se nad činy svými.

Císař

Osiery 04.03.2012
Co se to tam vzadu děje?

Přidat nový příspěvek