Výklad na rok 2018

14.01.2018 16:29

Jako každý rok i letos jsem připravila malou ochutnávku toho, jaký rok máme před sebou a co si s ním počít. Použila jsem na něj jeden z mých posledních přírůstků, který mě učaroval na první pohled, Tarot of Inspiration. Má několik zvláštností, např. prázdnou kartu pojatou jako Tabula Rasa a také Šťastnou veverku. Autor do sady zařadil zvlášť princezny a zvlášť pážata. Nechala jsem je tam oboje, protože jsou všechny krásné a zase nám trochu rozšíří obzory. Snad naťuknou i vás.

JAKÝ BUDE NOVÝ ROK?

Královna pentaklů, Princezna pohárů, Páže pohárů

Nový rok bude velmi bohatý. Na peníze, příležitosti, vztahy i radosti. Pokud se ale k těmto zdrojům budeme chovat jako malé děti, pokud si neuvědomíme, odkud tohle vše pramení a co to stojí, můžeme nakonec splakat nad výdělkem. Zdá se, že rok 2018 bude velmi důležitý, štědrý, ale i křehký. A každý může přispět k jeho zdárnému prožití. Tím, že pochopí, co je důležité a bude na místo ega prosazovat moudrost a věci prospěšné všem.

CO OD NĚJ MŮŽEME ČEKAT?

5 pohárů, Král mečů a 2 pohárů

Na události bude nový rok asi bohatý. V mnohém nás překvapí vývoj toho, co už běží a start lecčeho nového. Starší generace bude změny asi sledovat s odstupem až nelibostí, mladší nebo ty odvážnější lidi čeká velká příležitost, jak něco získat a zažít. Nemůžeme mít ale všechno, a tak aby mohlo přijít něco nové, s tím starým a nefunkčním se musíme rozloučit. Proto to méně přizpůsobivé lidi, a teď nemám na mysli barvu pleti, může zaskočit. A právě proto v novém roce bude ze všeho nejdůležitější tolerance. Nebojovat, nervat se, nebýt chamtiví. Přijmout, co se nabízí a být ochotný kvůli tomu slevit ze svých představ nebo změnit to, co už dlouho stálo. To je návod k úspěchu, pro každého.

ČÍM NÁS PŘEKVAPÍ?

9 mečů

V roce 2018 se zřejmě odněkud vynoří to nejhorší, co si dovedeme představit. Události, které nastanou, v nás mohou probudit naše stíny a dostat na povrch to, co jsme dlouho a těžce tutlali. Nejsou to hrůzy v pravém slova smyslu, jsou to jen strachy a témata, která je potřeba vyvětrat, abychom se jich přestali bát. Sledujte proto své reakce, na to, co se děje, zkuste si pojmenovat nejen, co se děje venku, ale i uvnitř vás a proč to tak je. Pracujte na svých stínech a na tom, co vás brzdí v rozvoji. Neberte překážky jako klacky pod nohy, ale jako informace o tom, co je ve vaší duši a co je třeba řešit. Nic se neděje jen tak a nový rok v tom nebude žádná výjimka.

ČÍM NÁS NEPŘEKVAPÍ?

Hvězda

Ničeho se nebojte, nakonec všechno dobře dopadne. Hlavně pro toho, kdo na sobě bude opravdu pracovat a bude se snažit být poctivý k sobě i k ostatním. Rok 2018 bude vypadat jako velká houpačka. Vynoří se spory a problémy, které jsme nečekali a zároveň rady a pomoci, o kterých jsme nevěděli. Nic se nakonec nebude jíst tak horké, jak se uvaří a cesta ven se vždycky najde. Jen bude potřeba snaha, pochopení a láska. Jak prosté….

CO OD NĚJ MŮŽEME ZÍSKAT?

Svět

Získat od nového roku můžeme úplně všechno. V nabídce je nepřeberné množství možností a zážitků, ze kterých si můžeme vybrat. Bude to rok vhodný na nové začátky, na cesty do neznáma, na učení se nových věcí a poznávání toho, co nás přesahuje. Všechno, ale něco stojí a i my si musíme vybrat to, na co máme a co nás nakonec nezruinuje. Bude to ale za to stát.

CO NÁM MŮŽE VZÍT?

Síla

Jak už bylo řečeno, všechno něco stojí. A velké zážitky mají velkou cenu. Někdy se nedá spočítat ani odhadnout dopředu a někdy ani nejde vyčíslit. Přesto ji budeme nakonec muset zaplatit. Čím víc toho chceme dokázat, tím víc toho budeme muset ze sebe vydat. Síla a zkušenost, kterou tím získáte, bude však nad všechny výkony.

JAK TENTO ROK CO NEJLÉPE PŘEŽÍT?

Mág

Rok 2018 bude v lecčems osudový. Nejednomu člověku může změnit život a obrátit naruby zaběhané pořádky. A právě proto je nutné s ním zacházet opatrně a poctivě. Půda bude křehká a mnohá situace napjatá. Bude záležet na naší snaze a výkonu, ale i na drobných nuancích, na detailech, které nesmíme přehlédnout. Ten, kdo bude chtít letos něco získat, bude muset dospět. Moudrost, rozum a nadhled nás dovede dál. Ne dětinskost, ješitnost a malichernost. Mág je schopný a znalý, ale hlavně znamená zodpovědnost a práci.

RADA DO NOVÉHO ROKU PRO JEDNOTLIVÁ ZNAMENÍ

BERANI,

nedržte se zpátky, ukažte, co umíte, ale dělejte to s grácií a bez zbytečného frackování. (Princezna holí)

BÝCI,

neničte se, víc, než je nutné. Smiřte se s prohrou, než vás sežere. (3 mečů)

BLÍŽENCI,

Nehrňte se dopředu, nic vám neuteče. Nemusíte být u všeho, na to nejlepší se vyplatí počkat. (7 pentaklů)

RACI,

Poslouchejte znamení a čtěte mezi řádky. Život sám vám ukáže, co je dobré a kudy jít. (Poslední soud)

LVI,

Počkejte. Když se budete držet zpátky, nevyjadřovat se ke všemu a s pokorou přijmete, co dostáváte, posunete se mnohem dál. (Viselec)

PANNY,

Berte to vážně. Otevřete své srdce i hlavu a nechte proběhnout změny, které už dávno měly přijít. (Smrt)

VÁHY,

Buďte decentní a vlídní. Držte si odstup od všeho, co vás ohrožuje a nenechte se rozhodit. Sebeúctu máte jen jednu. (Královna holí)

ŠTÍŘI,

Nemusíte zvládnout všechno, nemusíte chtít všechno. Když zaberete, možná něco zvládnete, ale zcela jistě se vyčerpáte. Stojí to za to? (10 holí)

STŘELCI,

Netrapte se. Všechno půjde samo, přesně podle plánu, jen možná ne tak rychle, jak byste si přáli. Ale to vůbec nevadí. (Princezna pentaklů)

KOZOROZI,

Vběhněte do toho rovnou po hlavě! Na nic nečekejte a berte si všechno, co se vám nabízí plnými hrstmi. Vzhůru do všeho! (Blázen)

VODNÁŘI,

Nedejte se! Bojujte, snažte se a nedejte se zastavit. Bude to boj, ale vyplatí se. (7 holí)

RYBY,

Zasněte se, oddejte se a těšte se na to, co vám dělá radost. Ale jen na chvíli. Pak zase vzhůru do reality! (Rytíř pohárů)

Rok 2018 patří mezi tzv. osmičkové a pro naši vlast osudo   vé roky. Vzpomeňte si na rok 1918, 1938, 1948, 1968 a sametová revoluce v roce 1989 to minula jen o fous. Od ní je už relativně klid, a tak všichni s napětím očekáváme, zda to tento rok nějak prolomí. Hned lednová volba prezidenta vyvolává velké vášně a může ledacos změnit. Záleží, jak ji využijeme a co s ní získáme. Celý rok se budou dít věci, na kterých se ukáže pravda a skutečná realita. Bude to rok plný zajímavých odhalení a dobrých příležitostí. Jen je uchopit.