Studánka lásky

04.09.2013 11:52

Minerální vývěr v romantickém údolí potoka Hadovka byl v minulosti zachycen sedláky do dubového sudu a zachoval se dodnes. Klidné a romantické místo dalo za vznik lidové pověry. Pokud se z pramene společně napijí milenci, jejich láska nikdy nevyhasne.

4.8.,2013, Heart tarot (LS)  

Minulost: 9 holí, 7 mečů, Páže mečů

Přítomnost: Eso mečů

Budoucnost:  9 mečů  

Rada: Viselec

Varování: 3 pentaklů

Energie místa: Blázen a 5 pentaklů

Duch místa: 5 holí

Poselství místa: Spravedlnost

Minulost místa, na němž dnes stojí Studánka lásky, není asi nic veselého. Přesto v ní lze spatřit romantický příběh plný odvahy a touhy.

Byla nebyla jedna krásná dáma, která měla svého vyvoleného rytíře. Otec jim však asi nepřál a zavřel svou dceru za těžkou mříž ukovanou z jeho vzteku a moci. Udatná rytíř ji hledal dlouho a dlouho. Obešel půl světa, vyhlížel a snažil se rozumět skrytým znamením. Krásná princezna zatím čekala na svého hrdinu a plakala a plakala. Jejích slzí bylo tolik, že vytvořily hlubokou studánku. Až řeč ptáků dovedla rytíře k jeho milované. A protože jej vedla jen čistá láska, rozťal mocnou mříž jedním sekem svého meče. Milenci si padli do náruče, kráska byla osvobozena. Zůstala zde jen studánka a poznání, že láska je důležitější než všechny peníze světa.

 Studánka lásky je tak dodnes místem, kde je možné se uvolnit, osvobodit a připomenout si lásku, kterou chováme ve svém nitru. Jen ta nás může dovést dál a posoudit, co na tomto světě má skutečný význam. Braňme jí tedy do budoucna před všemi nebezpečími, braňme ji i před svými chybami a vadami. Vracejme se sem, abychom ve chvíli nejistoty pochopili, co má skutečně smysl.

  

Funguje Studánka lásky, jak má?

4.8.,2013, Heart tarot (LS)  

4 holí a 2 mečů

Pověst zřejmě nelže, jen je třeba sem nepřijít s prázdnýma rukama. Když tu necháme něco, co naší lásku symbolizuje, co vyjadřuje naší touhu po ní, postaví se za nás všichni, co zde skrytí žijí a pomůžou nám naší lásku zachovat.

 

Jana R., 4.8.2013, Sidhe tarot

Královna holí, 8 mečů, 8 pohárů

Ten, kdo sem přijde a má větší ego než nejvyšší strom v okolí, jehož jeho pýcha předchází, může se zde potkat jen neštěstí a zkázu. Projde si tu peklem, ale očistí se. Nechá zde své mylné představy a omyje se vodou ze studánky poznání. Pak přivítá nový den a nový život, pak mu slunce v životě opět vysvitne. Nezvládne to ale každý, mnoho už jich zde zahynulo. Jen ten kdo bude ochoten pohlédnout pravdě do očí se může zachránit.

 

Miládka, 4.8.2013, Rider Waite tarot

5 pentaklů, 8 mečů, Rytíř holí

Nemocní na duši i na těle, vyhledejte toto místo. Pokud se skutečně chcete uzdravit, bude voda ze Studánky působit lépe než Lurdy. Vrátíte se s novou silou a odvahou, mladší o sto let. Odložte se zde chmury a tíhu a odejděte lehčí a krásnější. Vše záleží jen na jedné věci, zda to opravdu chcete!